Spor 'Dünya bu illetle savaşıyor'

'Dünya bu illetle savaşıyor'

Paylaş
'Dünya bu illetle savaşıyor'

652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Altın Kemer kazanan Ali Gürbüz'ün doping yaptığının tespit edildiği bildirildi. Türkiye Güreş Federasyonu'ndan açıklama geldi

Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Taşçı, "WADA tarafından bize yollanan rapora göre Ali Gürbüz'ün numunelerinde 2 adet yasaklı maddeye rastlanmıştır" dedi.

Taşçı, yaptığı açıklamada son bir saat içinde ellerine ulaşan bilgilere göre 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde üçüncü kez üst üste birinci olarak Altın Kemer'in sahibi olan Ali Gürbüz'ün doping yaptığının tespit edildiğini söyledi. Dünya Dopingle Mücadele Komisyonu'ndan (WADA) kendilerine ulaştırılan raporda, Gürbüz'ün numunelerinde 2 adet yasaklı madde tespit edildiğini kaydeden Taşçı, "Çok üzücü bir olay. Biz dopingin çayırlara girmesini istemiyoruz. Kış aylarından beri sporcularımızı, güreşlere doğal bir şekilde hazırlanmaları konusunda uyarıyoruz ama belli ki bazı arkadaşlar bizi dinlememiş" diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve federasyon olarak bu konunun üzerinde itinayla durulduğunu anlatan Taşçı, şöyle devam etti:

"Bu illet ile bütün dünya savaşıyor. Bu ilaç belasından sporcularımızı uzak tutmak için kontrollerin titizlikle yapılması çok önemli. Ali Gürbüz, hem son Kırkpınar birinciliğini hem de Altın Kemer'ini kaybedecek ancak önceki iki birinciliğine dokunulmayacak. 652. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin birinciliği ise İsmail Balaban'ın olacak."

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde numune veren sporculardan dopingli çıkanları daha önce açıkladıklarını dile getiren Taşçı, "Numune verenlerden sadece iki tanesinin sonuçları elimize ulaşmadı ancak bu, dopingli oldukları anlamına gelmiyor. Numuneler temiz çıktığında da rapor gönderilmeyebiliyor" diyerek sözlerini tamamladı.

Haberin Devamı

AA