Bu yıl 40’ıncısı düzenlenecek olan Dünya Gıda Günü, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgını ve belirlenen temanın oldukça geniş ve kapsamlı olması nedeniyle dijital bir etkinlik olarak gerçekleştirilecek.
Etkinliğe, Pakdemirli’nin yanı sıra FAO Orta Asya Alt Bölge Ofisi Koordinatörü ve FAO Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu ile Sürdürülebilirlik Akademisi ve Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Kurulu üyesi Prof. Dr. Zümrüt Begüm Ögel de katılacak.
Etkinlikte, Covid-19 salgınının gıda güvenliği ve tarımsal geçim kaynaklarına yönelik oluşturduğu tehditlerle mücadele ve özellikle bu tehditlerden en çok etkilenen kesimlerin yeniden ayakları üzerinde durmalarını sağlamak için küresel iş birliği ve dayanışma çağrısı yapılacak.