Spor Dünya Kadınlar Satranç Şampiyonası Hatay'da başladı

Dünya Kadınlar Satranç Şampiyonası Hatay'da başladı

Paylaş
Dünya Kadınlar Satranç Şampiyonası Hatay'da başladı

Dünya Kadınlar Satranç Şampiyonası, Hatay Arkeoloji müzesinde başladı

Satranç Federasyon Başkanı Ali Nihat Yazıcı, turnuvaya barajı aşan 30 ülkeden 63 sporcunun katıldığını, sporculardan ikisinin Betül Cemre Yıldız ile Kübra Öztürk adında Türk sporcular olduklarını, turnuvada 450 bin dolar para ödülü dağıtılacağını söyledi.

2012 yılında Satranç Olimpiyatları’nın İstanbul’da yapılacağını ifade eden Yazıcı, "Sporcular, tarihi eserler arasında büyük keyifle birbirlerine üstünlük sağlamak için hamle yapıyorlar. Bu gibi organizasyonlardan iyi not alarak tüm şampiyonalara değişik illerimizde ev sahipliği yaparak ülkemizi tanıtmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Turnuvanın sponsorluğunu üstlenen Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 3 semavi dini bünyesinde barındıran, barış ve hoşgörü kenti Hatay’da ilk kez dünya şampiyonası düzenlendiğini, kentin tanıtım için büyük bir fırsat olacağını kaydetti.

Savaş, turnuvanın en anlamlı tarafının, Tunus’tan sonra dünyada taban mozaiği konusunda 2. büyük müze olan Hatay Arkeoloji müzesinde yapılması olduğunu, önemli organizasyonlara ev sahipliği yapmayı sürdüreceklerini kaydetti. Turnuva 24 Aralık’a kadar devam edecek.

Haberin Devamı