Spor Dünya Kupası finali ne zaman oynanacak? Fransa Hırvatistan maçı ne zaman?

Dünya Kupası finali ne zaman oynanacak? Fransa Hırvatistan maçı ne zaman?

Paylaş
Dünya Kupası finali ne zaman oynanacak? Fransa Hırvatistan maçı ne zaman?

Dünya Kupası'da finalin hangi takımlar arasında oynanacağı belli oldu. Dünkü yarı final mücadelesinin ardından Fransa'nın rakibi Hırvatistan oldu. Şimdi bu tarihi ana şahitlik etmek isteyenler 'Dünya Kupası finali ne zaman oynanacak?' sorusunu soruyor.

Dünya Kupası 14 Haziran'da başladı. Futbol tutkunları bir ay boyunca heyecanlı karşılaşmalara şahitlik ettiler. Şimdi turnuvanın sonuna geldik. Dünya Kupası finalinde Fransa ile Hırvatistan karşılaşacak. Futbolseverlerin odak noktasında ise "Dünya Kupası finali ne zaman oynanacak?" sorusu var.

Haberin Devamı

HIRVATİSTAN'IN BAŞARI HİKAYESİ

Dünya Kupası D Grubunda Hırvatistan 9 paunla grubu lider tamamlayıp son 16'ya çıkma başarısı gösterdi. Son 16'da Danimarkayı penaltılarla geçen Hırvatistan, bir üst tur olan çeyrek finalde kupaya evsahipliği yapan Rusya ile karşılaştı. Hırvatlar Rusya engelini de penaltılarla geçti. Yarı finalde İngiltere ile karşılaşan Hırvatistan, uzatma dakikalarında bulduğu golle maçı 2-1'e getirdi ve adını finale yazdırdı.

FRANSA'NIN BAŞARI HİKAYESİ

Fransa C grubunu 2 galibiyet 1 beraberlikle lider tamamaladı. Son 16 turunda turnuvanın en güçlü takımlarından Arjantin'le karşılaştılar. Maçta resmen gol düellosu yaşandı ve Horozlar 4-3 galip geldi. Çeyrek finalde Fransa'nın rakibi bu sefer Uruguay'dı. Fransa bu maçı 2-0'lık skorla kazandı. Yarı finalde turnuvanın sürpriz takımı Belçika ile karşılaşan Fransa bu maçı da 1-0'lık skorla kazanmayı bildi ve adını finale yazdırdı.

Haberin Devamı

DÜNYA KUPASI FİNALİ NE ZAMAN?

Dünya Kupası öncesi Belçika ve İngiltere arasında 14 Temmuz'da 3'üncülük maçı oynanacak. Hemen ertesi gün olan 15 Temmuz Pazar günü Fransa - Hırvatistan finali gerçekleşecek.