Bilim - Teknoloji Dünya Kupası'nı hack'leyecek!
Paylaş
Dünya Kupası'nı hack'leyecek!

Bir süredir sesi çıkmayan dev hacker grubu Anonymous, Dünya Kupası'nı ciddi ciddi tehdit etti!

Brezilya'da bu akşam başlayacak olan Dünya Kupası, ünlü hacker grubu Anonymous'un hedefinde. Brezilya'nın çok fakir bir ülke olduğunu ve insanlarının sefalet içinde yaşadığını ancak buna rağmen turnuvaya para aktarılmasına tepki gösteren Anonymous, Dünya Kupası'na sponsor olan firmaların online servislerine saldıracaklarını açıkladı. Şu anda Adidas, Budweiser, Coca-Cola ve Emirates Airline, hacker grubunun kara listesinin tepesinde bulunuyor.

Söz konusu firmaların online servislerindeki açıkları bulduklarını ve bu servisleri çökertmelerinin an meselesi olduğunu açıklayan Anonymous, firmaların Dünya Kupası'na reklam vermek için milyonlarca dolar harcayacakları yerde Brezilya'da zor şartlar altında yaşayan fakir insanlara yardım edecek organizasyonlar düzenlenmelerini istiyor.

Anonymous geçen hafta da Brezilya Dış İşleri Bakanlığı'nın e-posta sunucularına sızarak, bazı e-postaları halka açıklamıştı. Bakalım, karşılaşmalar sırasında Anonymous'un dünyanın gözü önünde gerçekleştireceği saldırıları olacak mı?

Resimlerle: Dünden bugüne futbol oyunları

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı