Ankara Dünya şampiyonu Ramil Guliyev, Elmas Lig'de piste çıkacak

Dünya şampiyonu Ramil Guliyev, Elmas Lig'de piste çıkacak

Paylaş
Dünya şampiyonu Ramil Guliyev, Elmas Lig'de piste çıkacak

Dünya şampiyonu Ramil Guliyev, Elmas Lig'de piste çıkacak

ANKARA (DHA) - Çin'in Şanghay kentinde 18 Mayıs Cumartesi günü yapılacak olan 2019 Elmas Lig sezonunun ikinci müsabakasında Türkiye'den üç isim sahne alacak. Japonya'daki Dünya Bayrak Yarışları Şampiyonası'ndan Çin'e geçen iki milli sprinter Ramil Guliyev ve Jak Ali Harvey ile birlikte 3000 metre engellide Özlem Kaya da müsabakalarda boy gösterecek.
Erkekler 200 metre yarışında bu disiplinin son Dünya ve Avrupa şampiyonu Ramil Guliyev birincilik için piste çıkacak. Doha'da sezonun ilk yarışını 19.99'luk dereceyle kazanan Ramil, Şanghay'da Elmas Yarışı'na dahil olmayan 200 metre mücadelesinde yine favori gösteriliyor.
200 metrede yarışacak bir diğer milli atlet de Jak Ali Harvey. Berlin'de Avrupa üçüncülüğü elde eden Harvey, 200 metrede 20.38'lik PB derecesini geliştirmeye çalışacak.
Kadınlarda 3 bin metre engelli mücadelesinde ise eski Avrupa üçüncüsü Özlem Kaya, kariyerinde ilk kez Elmas Lig yarışı koşacak. Kaya, gecenin sondan bir önceki yarışı olan bu müsabakada kendi adına pist sezonun açılışını yapacak.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı