Antalya Dünya Veteriner Hekimler Günü, buruk kutlanıyor

Dünya Veteriner Hekimler Günü, buruk kutlanıyor

Paylaş
Dünya Veteriner Hekimler Günü, buruk kutlanıyor

Dünya Veteriner Hekimler Günü, buruk kutlanıyor

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Veteriner Hekimler Odası Başkanı Murat Karabayoğlu, dünyada her yıl nisan ayının son cumartesi gününün 'Veteriner Hekimler Günü' olarak kutlandığını belirtti.

Bu yıl da 24 Nisan'ın Veteriner Hekimler Günü olarak kutlanacağını ifade eden Murat Karabayoğlu, "Biz bugün de ne yazık ki coşkulu kutlamalar yapamıyoruz. Çünkü hala mesleğimizin ve meslektaşlarımızın ciddi sorunları var. Bu konuda gerek kamuoyundan gerek siyasal, bürokratik erkten yeterli derecede destek alamıyoruz" dedi.

SAĞLIK SINIFINDAN SAYILMIYORLAR

Adının sonunda hekim olan bir mesleğin, hala sağlık sınıfından sayılmamasının kendilerini üzdüğünü aktaran Karabayoğlu, "En son bildiğiniz gibi sağlıkta şiddet yasasında sadece veteriner hekimler dışlandı ve yasadan çıkartıldı. Bu konuda ciddi sıkıntılarımız var. Veteriner hekimliğin bir tek sağlık konsepti içinde diğer paydaşlarıyla birlikte sağlık grubunda yer alması gereken bir meslek olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Özellikle halkımızı bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Çünkü hala veteriner hekimliğin ne kadar önemli bir meslek olduğunu ne yazık ki çoğu kesim anlayabilmiş değil. Bu yüzden buruk bir veteriner hekimler günü kutlayacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı