Dünya 10 yaşındaki öğrenciden akılalmaz katliam mesajı

10 yaşındaki öğrenciden akılalmaz katliam mesajı

Paylaş
10 yaşındaki öğrenciden akılalmaz katliam mesajı

19 çocuğun ve iki öğretmenin katledildiği kanlı saldırıdan yalnızca beş gün sonra, bir diğer öğrencinin katliam planlandığı ortaya çıktı. Henüz 10 yaşında bir beşinci sınıf öğrencisi olan çocuğun yazdığı mesaj polisi harekete geçirdi.

Teksas, Uvalde'deki Robb İlköğretim Okulu'na yapılan kanlı saldırı sonrası ABD alarmda. 18 yaşındaki fast food restoranı çalışanı Salvador Ramos tarafından 19 çocuk ve iki öğretmenin öldürülmesinin ardından ülkedeki huzursuzluk sürüyor. ABD'de saldırıdan sadece günler geçmesine rağmen yeni saldırıların temelleri atılmaya başladı bile.

Haberin Devamı

10 YAŞINDA KATLİAM YAPACAKTI

Florida'da 10 yaşındaki bir çocuk, okulunu havaya uçurmakla tehdit eden metin mesaj gönderdiği iddiasıyla cumartesi günü tutuklandı. Lee County Şerif Ofisi'ne göre, Marquez Florida, Cape Coral'daki Patriot İlköğretim Okulu'nda 5. sınıf öğrencisi. Marquez, yetkililer tarafından sorgulandıktan sonra, toplu katliam yapmak için yazılı tehditte bulunmakla suçlandı.

SAHTE TEHDİDİN GERÇEK SONUÇLARI

Şerif Carmine Marceno yaptığı açıklamada, "Bu öğrencinin davranışı, özellikle Uvalde, Teksas'taki son trajediden sonra mide bulandırıcı. Okullarımızda kanun ve düzen olacak! Ekibim bu tehdidi araştırmak için bir saniye bile tereddüt etmedi. Bir saniye bile!" ifadelerini kullandı. Şerif Marceno "Bu çocuk sahte bir tehditte bulundu ve şimdi bunun gerçek sonuçlarını yaşıyor" dedi.

Haberin Devamı

Güney Teksas'ta bir okulda, katliam planlamakla suçlanan dört kişi arasında 17 yaşındaki iki erkek çocuğun da olduğu ortaya çıktı. Her ikisi de 17 yaşında olan Nathaniel Montelongo ve Barbarito Pantoja tutuklandı ve ölümcül bir silahla ağırlaştırılmış saldırı düzenlemeye teşebbüsle suçlandı.