Dünya 10 yıllık evliliği bitiren Ukraynalı kadın konuştu: Benim suçum değil

10 yıllık evliliği bitiren Ukraynalı kadın konuştu: Benim suçum değil

Paylaş
10 yıllık evliliği bitiren Ukraynalı kadın konuştu: Benim suçum değil

Ukrayna'daki savaştan kaçıp İngiltere'de ona evlerini açan ailenin yanında kalan 22 yaşındaki Sofiia Karkadym, 10 yıllık evliliği bitirmekle suçlanıyor. Yanlarında kaldığı Tony ve Lorna Garnett çiftinin ayrılmasına neden olduğu iddia edilen genç kadın, sessizliğini bozdu.

22 yaşındaki Ukraynalı mülteci Sofiia Karkadym, İngiltere'de yaşayan iki çocuklu Tony ve Lorna Garnett ailesinin yanına taşındı. Taşınmasının üzerinden henüz 10 gün geçmesinin ardından Lorna, Ukraynalı mültecinin kocasına göz diktiği söyledi. Bunun üzerine Sofiia, çantasını toplayıp evden ayrılmaya koyuldu. Ancak giderken yanında Tony'i de götürdü. 

Haberin Devamı

The Sun gazetesine konuşan Sofiia, şimdi İngilizlerin Ukraynalı mültecilere yardım etmek istemeyeceğini ve ailesinin onu reddedeceğini söyledi. Sessizliğini bozan Sofiia, şu açıklamayı yaptı:

"Ailem utandıklarını ve benim yüzümden dışarı bile çıkamadıklarını söyledi. Benim yüzümden İngiltere'de hiç kimsenin Ukraynalıları kabul etmeyeceğini söylüyorlar. İngiltere'deki her aile artık 'Kocamı benden alacak diye bir mülteciyi kabul edemem' diye düşünecek. Bu konu ben Tony ve Lorna'dan daha fazlası. Daha derin. Savaş, mülteciler, insanlara yardım, her şey hakkında... Ne hissettiğimi anlayamazsınız. Burası sizin ülkeniz, burada aileniz var, burada her şeyiniz var. Ve şimdi bana korkunç bir insan olduğumu, ülkem için kötü bir şey yaptığımı söyleyen insanlar var. Birleşik Krallık'taki herkes aynı şeyi düşünüyor çünkü ben bir erkeği ailesinden koparıyorum. Ama bunların hepsi yalan."

Haberin Devamı

'LORNA İKİ YÜZLÜYDÜ'

22 yaşındaki kadın, "Ben yuva yıkıcı değilim. Bu saçmalık. Evlerine girip Tony'yi Lorna'dan almayı hiç düşünmedim ya da planlamadım. Bu hiç aklımdan geçmedi. Aileyi sevdim. Lorna ile çok zaman geçirdim ve ona yardım etmeye çalıştım. Ama o iki yüzlüydü. Sürekli şüphelenmesi, gergin olması, beni ve Tony'i daha da yakınlaştırdı. Bir şeyler olmadığı halde bu durumu sürdürdü. Bu onun hatası" dedi.

Sofiia, yaşadıkları durumun karmaşık olduğunu kabul ederek 'Bana kalırsa ben gelmeden çok önce ilişkilerini mahvettiler. İlişkileri hatalıydı. Bunların hiçbiri benim işim değil. Ayrılmak benim kararımdı ve Tony benimle gelmeye karar verdi" dedi.

Lorna, Tony her işten geldiğinde Sofiia'nın dekolteli kıyafetler giyip makyaj yaptığını iddia etmişti. Sofiia ise bu iddiaları reddediyor.