Dünya 1000'i aşkın Rus askeri Donets Nehri'ndeki ikinci pusuda öldü

1000'i aşkın Rus askeri Donets Nehri'ndeki ikinci pusuda öldü

Paylaş
1000'i aşkın Rus askeri Donets Nehri'ndeki ikinci pusuda öldü

Biolhorivka köyünden geçen Donets Nehri'ni ikinci kez geçmeyi deneyen Rus birlikleri, bir kez daha hezimet yaşadı. uydu görüntüleri, Rus ordusuna ait suya batmış yeni yüzer köprüleri ortaya çıkardı. İki teşebbüste toplam 70'ten fazla tank ve zırhlı aracın yok edildiği bildiriliyor.

24 Şubat'ta Ukrayna'ya saldıran Rus ordusu, savaşın birinci ayında Kiev çevresinden geri püskürtüldü. Ukrayna'nın doğusundaki Donbas ile güney şehirlerine odaklanacağını duyuran işgalci Ruslar, şimdi karşı saldırılarla yüzleşiyor. Ukrayna'nın ikinci büyük şehri Harkov'dan da püskürtülen Rus işgalciler, hemen yakındaki İzyum'da da saldırı altında. Ukraynalılar, Rus birliklerinin İzyum'daki bazı mevzilerden geri çekilmek zorunda kaldığını söylüyor.

Haberin Devamı

İzyum'un ortasından geçen Siversky Donets Nehri ise, Rus ordusu için bir felakete dönüştü. Lugansk bölgesindeki Rus birliklerinin hedefi, Donets Nehri'ni geçip Bilohorivka köyü çevresinde kurdukları köprüyle geçip Lysychansk şehrinin etrafını sarmaktı.

Hafta başında Biolhorivka köyünden Donets Nehri'ni geçmeyi deneyen ve yüzlerce kayıp veren Rus ordusu, geride kalanları kurtarmak için yeni bir operasyona girişti.

NEHRİ YİNE GEÇEMEDİLER

Nehir çevresinde bir kez daha pusuyla karşılaşan Rus birliklerinin ikinci operasyonu, ilkiyle aynı kaderi paylaştı. Biolhorivka çevresinden alınan yeni uydu görüntüleri, Rus ordusuna ait suya batmış yeni yüzer köprüleri ortaya çıkardı.

Uydu fotoğraflarında Donets Nehri'ne gömülmüş köprülerin yanı sıra çok sayıda yok edilmiş veya terk edilmiş askeri araç da göze çarpıyor.

Haberin Devamı
Ukrayna, Donets nehrini geçmeye çalışan Rus askerlerini pusuya düşürdü Ukrayna ordusu, Rus askerlerinin Donets nehrini aşmak için kurduğu duba köprüyü hava uçurarak Lysychansk'a geçişi önledi.

1000'İ AŞKIN RUS ÖLDÜRÜLDÜ

Rus ordusunun, Donets Nehri'ni geçmeyi denediği iki teşebbüste toplam 70'ten fazla tank ve zırhlı aracını kaybettiği bildiriliyor. Ukrayna medyası, dört gün arayla gerçekleşen denemelerde 1000'i aşkın Rus askerinin de öldürüldüğünü aktarıyor.

Kurtarma operasyonuna katılan bazı askerlerin yeni köprülerin de havaya uçmasıyla yüzerek Ukrayna saldırısından kurtulmaya çalıştıkları yine yerel medyaya yansıyan haberler arasında.

8 Mayıs tarihindeki ilk denemde, yüzer köprü Donets Nehri'nin üstüne kuruldu, çevredeki tarlalarda yangın çıkarıldı ve Rus birlikleri duman altında Donets'e doğru yaklaşmaya başladı. Ukrayna ordusundaki mühendisler ise, çoktan nehir üstünde pusuyu kurmuştu.

Rus komutanlar motor seslerini farkettiklerinde her şey için çok geçti, top ateşi emri verdiler. Çatışma başladığında Rus birlikleri gafil avlandı, patlama ve silah sesleri saatlerce susmadı.

Ukraynalılar köprüyü patlattı. Köprüyü geçip Ukraynalıların bulunduğu tarafta mahsur kalan 50 araç için geri dönüş yolu kapanmıştı. Hasar gören köprüden kaçmayı denediler, ardından yeni bir köprü kurmaya teşebbüs ettiler.

9 Mayıs sabahında gün ağardığında Rusların yüzer köprülerinin battığı, onlarca tank ve zırhlı aracın enkaza dönüştüğü görüldü. Ukrayna ordusundaki mühendis Maxim, Twitter hesabından paylaştığı mesajda hayatında daha ağır bir muharebe görmediğini yazmıştı.

Haberin Devamı