Dünya 13 dolarlık hesaba bıraktığı bahşiş dudak uçuklattı

13 dolarlık hesaba bıraktığı bahşiş dudak uçuklattı

Paylaş
13 dolarlık hesaba bıraktığı bahşiş dudak uçuklattı

Akşam yemeği için ev yapımı bir stromboli sipariş eden müşterinin sıra dışı sürprizi, ABD'de büyük yankı buldu. Gözyaşlarını tutamayan garson ise 'Hala şoktayım' diyor.

ABD'nin Scranton şehrindeki bir restoranda yemek yiyen müşterinin bıraktığı bahşiş, garson Mariana Lambert'i gözyaşlarına boğdu. Eric Smith adlı müşteri Pennsyslvania eyaletine bağlı Scranton kentine 16 Haziran tarihinde seyahat etti, şehirdeki Alfredo's Cafe'de bir akşam yemeği yedi. İtalyan usulü stromboli (içerisinde şarküteri ürünleri, peynir ve sebze olan hamur işi) tercih eden Smith'e, yemeği ve sunulan hizmeti çok beğendi.

Haberin Devamı

Restoranın garsonu 13.25 dolarlık bir fatura getirdiğinde, bir kripto para yatırımcısı olan Smith Alfredo's Cafe'nin çalışanlarını ve tüm ABD'yi şaşkına çeviren bir bahşiş bıraktı.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

3000 bin dolarlık (yaklaşık 53 bin TL) bahşişi görünce yöneticinin ofisine koşan garson Mariana Lambert bir yandan ağlıyor, bir yandan da zangır zangır titriyordu.

CNN International'a konuşan restoran yöneticisi Zachary Jacobson, Alfredo's Cafe'nin her kesimden müşteriye hizmet verdiğini söylüyor. On yılı aşkın süredir bir aile restoranı olan mekanda çalıştığını belirten Jacobson, Eric Smith'e neden bu kadar sıra dışı bir bahşiş bıraktığını sormuş. Kriptopara sektöründeki iş insanı Smith'in bölgede doğup büyüdüğünü belirten Jacobson, bahşişin topluma bir geri verme çabası olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

'İSA İÇİN BAHŞİŞ'

Kredi kartı slibinin üstünde ise son dönemde sosyal medyada hayli popüler olan ifade vardı, 'İsa için bahşiş.' Söz konusu ifade, yüksek bahşiş bırakanları paylaşan Instagram'daki bir anonim hesaba gönderme içeriyor.

3000 bin dolar, tahmin edilebileceği gibi restoranın şimdiye kadar aldığı en büyük bahşiş. Mariana Lambert ise, bahşiş sayesinde rahat bir nefes aldı ve ödemelerini gerçekleştirdi.

'BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİYDİ'

Yerel medyaya konuşan garson Lambert, "Hala şoktayım ve inanamıyorum. Benim için çok önemliydi, herkes zor şeyler yaşıyor. Gerçekten yüreğime dokundu" dedi.

2020 yılının ilk aylarından itibaren dünyayı diz çöktüren koronavirüs salgını, özellikle restoran ve kafeler için çok zorlu ayların yaşanmasına yol açtı. Mekanlar aylarca kapalı kaldı.