Dünya 21 yaşındaki Meksikalı şarkıcı, 79 yaşındaki kocası tarafından öldürüldü

21 yaşındaki Meksikalı şarkıcı, 79 yaşındaki kocası tarafından öldürüldü

Paylaş
21 yaşındaki Meksikalı şarkıcı, 79 yaşındaki kocası tarafından öldürüldü

21 yaşındaki Meksikalı şarkıcı Yrma Lydya, 79 yaşındaki eşi Jesus Hernandez'den boşanmak isteyince genç kadına kurşun yağdırdı.

21 yaşındaki Meksikalı şarkıcı Yrma Lydya, 79 yaşındaki Jesus Hernandez ile birlikte restorana gittiğinde bunun son günü olacağından habersizdi. Mexico City'deki bir Japon restoranına giderek, yemek yiyen çiftin başladığı tartışmanın sonu kanlı bitti. Geçtiğimiz perşembe günü meydana gelen olayda restoranın özel bölümünde yemek yiyen çift kavga etmeye başladı, tartışma büyüdü, çift birbirine girdi. 79 yaşındaki Hernandez, üç el ateş ettiği karısını göğsünden vurdu.

Haberin Devamı

Polis yetkililerinin açıklamasına göre hem Hernandez hem de koruması Benjamin, lüks bir araba ile olay yerinden kaçmaya çalıştı. Ancak polisler tarafından tuzağa düşürülen cinayet zanlısı ve koruması, çok geçmeden yakalandı. Korkunç olay burada da bitmedi. Polis raporlarına göre Hernandez, daha sonra memurlara onu serbest bırakmaları için rüşvet vermeye çalıştı.

TEHDİT ETMİŞTİ

Korkunç cinayet, Lydya'nın Nisan ayında boşanma işlemlerini başlatmak için bir hukuk firmasıyla temasa geçmesinin kısa süre sonrasında ardından geldi. Meksika'da yayınlanan Excelsior gazetesinin haberine göre, aile içi şiddet olaylarına maruz kalan Lydya, morarmış yüzünün fotoğraflarını kanıt olarak göstermişti. Lydya ayrıca Aralık ayında kocasının kendisini dövdüğünü ve başka bir olayda silahla tehdit ettiğini iddia eden bir polis raporunu mahkemeye sunmuştu.

Haberin Devamı

DELİYE DÖNDÜ, KURŞUN YAĞDIRDI

Milenio haber kanalının bildirdiğine göre Mexico City güvenlik şefi Omar Garcia Harfuch, Hernandez'in geçen Perşembe günü öğleden sonra saat 14.00'te restoranda iki kişiyle bir araya geldiğini ve akşam 18.00 civarında ayrıldığını söyledi. Daha sonra Lydya restorana geldi ve kocasıyla tartışmaya başladıktan sonra restoranda art arda silah sesleri duyuldu. Güvenlik şefi Harfuch, şarkıcının kavga sırasında göğsüne üç kurşun sıktıktan sonra öldüğünü doğruladı.

Primer Impacto haber programına konuşan bir görgü tanığı, restoranda bulunan bir polis memurunun özel odaya koştuğunu ve Hernandez'i zapt etmeye çalıştığını söyledi.

AVUKATINDAN SKANDAL TALEP

Hernandez ve koruması Pazar günü mahkemeye çıkarıldı. Polis soruşturmaya devam ederken, şu anda her ikisi de Mexico City'deki bir hapishanede tutuklu bulunuyor. Hernandez ve korumasının avukatı, ikilinin suçsuz olduğunu ileri sürdü ve Lydya'yı öldürmediği konusunda ısrar etti. 21 yaşındaki şarkıcı, kocası tarafından öldürülmeseydi, California'daki hayranlarıyla buluşmak üzere konser verecekti.

Avukatı, Hernandez'in yaşı nedeniyle hapsine alınması talebinde bulundu ancak yargıç bu isteği reddetti. 79 yaşındaki katil koca, Perşembe günü yeniden mahkemeye çıkacak.

Haberin Devamı