Dünya 4 Temmuz saldırganının yeni görüntüsü! Kadın kılığında...

4 Temmuz saldırganının yeni görüntüsü! Kadın kılığında...

Paylaş
4 Temmuz saldırganının yeni görüntüsü! Kadın kılığında...

Polis, Chicago'da 4 Temmuz geçit törenine saldırıp, 7 kişiyi öldüren zanlıya yedi farklı cinayet suçlaması yöneltildi.

Savcı Eric Rinehart 21 yaşındaki Robert Crimo'nun topluma karşı giriştiği cinayetlerden cezalandırılacağını vurguladı. Saldırıda 30 kişi de yaralanırken, Rinehart soruşturma tamamlandığında onlarca başka suçlamanın yöneltileceğini belirtti. Zanlı, yukarıdan kalabalığın üzerine tüfekle 70 mermi sıkmak, daha sonra da kadın kılığına girip, kaçanların arasına karışmakla suçlanıyor.

Haberin Devamı

Yetkililer, 21 yaşındaki Robert Crimo'nun saldırıda kullandığı tüfeği yasal yollardan aldığına inanıyor.

KADIN KILIĞINA GİRMİŞ

Yetkililer ayrıca, Crimo'nun rastgele ateş açtıktan sonra olay yerinden kalabalıkla birlikte kaçabilmek için kadın kılığına girdiğini ekledi.

Dedektifler, saldırganın kadın kılığına girerek yüzündeki dövmeleri sakladığını belirtti. Polis, zanlının bir yıl önce yasal yollardan beş adet ateşli silah satın aldığını açıkladı. Nisan 2019'da da intihar girişimi nedeniyle zanlının evine polis gittiği kaydedildi.

Zanlının bir aile üyesinin de Eylül 2019'da "herkesi öldüreceği" tehdidinde bulunması üzerine polisi aradığı ifade edildi.

EVİNDEN CEPHANE ÇIKTI

Polis, zanlının evinde 16 bıçak, bir hançer ve bir kılıç buldu. Zanlı tutuklanmadı ve başka bir işlem yapılmadı.

Haberin Devamı

Sekiz saat süren insan avının arından Crimo'nun arabasında ve evinde ateşli silahlar bulundu, ancak ayrıntı verilmedi. Crimo'nun Çarşamba günü mahkemeye çıkması bekleniyor. (BBC Türkçe)