Dünya 5 ülkede vizonlarda corona virüs görüldü

5 ülkede vizonlarda corona virüs görüldü

Paylaş
5 ülkede vizonlarda corona virüs görüldü

Danimarka'da vizonlarda corona virüs görülmesinin ardından milyonlarca vizonun itlaf edilmesi kararı alınmıştı. Danimarka'dan sonra 4 ülkeden daha kötü haber geldi.

Corona virüse (Kovid-19) Danimarka dışında 5 ülkede daha çiftliklerde yetiştirilen vizonlarda rastlandığı bildirildi. Dünya Sağlık Örgütünden (DSÖ) yapılan açıklamada, ABD, İtalya, Hollanda, İspanya ve İsveç'in buralardaki çiftliklerde yetiştirilen vizonlarda Kovid-19 tespit edildiği bilgisini verdiği belirtildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, vizonlarda rastlanan Kovid-19 türünün klinik görünümü, ağırlığı ve bulaşıcılığının yeni tip corona virüsün diğer türleriyle benzerlik gösterdiği, öte yandan bu türünde, daha önce gözlemlenmeyen mutasyon terkibine rastlandığı ifade edildi. Danimarka'da çiftliklerde yetiştirilen 15-17 milyon civarındaki vizonun, Kovid-19'un hayvanlarda mutasyona uğradığının tespit edilmesi üzerine uyutulacağı açıklanmıştı.

Danimarkalı yetkililer, vizonlardaki bu türün, insanlara bulaştığını ve şimdiye kadar 12 kişiyi enfekte ettiğini bildirmişti.

Mutasyona uğrayan yeni tip corona virüsün "Cluster-5 virüs" olarak adlandırıldığı kaydedilmişti.

AA