Dünya 5 yıldır sürekli gaz kaçıran adam, sandviç aldığı yeri dava etti

5 yıldır sürekli gaz kaçıran adam, sandviç aldığı yeri dava etti

Paylaş
5 yıldır sürekli gaz kaçıran adam, sandviç aldığı yeri dava etti

İngiliz adam, 5 yıl önce Noel pazarındaki tezgahtan yediği jambonlu sandviç nedeniyle sürekli gaz kaçırdığını iddia etti. 5 yıldır gaz kaçırmasına çare bulamayan adam, yasal yollara başvurmaya ve firmayı dava etmeye karar verdi.

İngiltere'de 46 yaşındaki Tyrone Prades, 2017 yılında bir Noel pazarındaki bir tezgahtan jambonlu sandviç yediğinden beri hayatının eskisi gibi olmadığını öne sürdü. Sürekli gaz kaçırma sorunu yaşayan adam, gaz nedeniyle acı çektiğini ve geceleri bu yüzden uyandığını iddia etti. Şimdi hakkını yasal yollardan aramaya karar veren Prades, sandviçi aldığı yere 200 bin sterlinlik tazminat davası açtı.

Haberin Devamı

Tyrone Prades, Birmingham'daki festivalde sandviçi yedikten saatler sonra kendini iyi hissetmediğini ve karın ağrısı başladığını söylüyor.  Avukatları Yüksek Mahkeme'ye yaptığı açıklamada ateş ve ishal gibi ciddi sağlık sorunları yaşadığını ve 5 hafta boyunda yatakta yattığını söyledi.

Prades, tezgahtaki sandviçlerden salmonella bulaştığına inanıyor ve orada yemek yiyen diğer kişilerin de enfekte olduğunu iddia ediyor.

Prades'in avukatı Robert Parkin "Davacı aşırı gazdan muzdarip olmaya devam ediyor ve bu da onu çok utandırıyor. Davacının midesi, uykusunun bölünebileceği ölçüde sık sık ses çıkarmaya devam ediyor ve semptomların boyutu günlük yaşamını etkiliyor. Toplam 16 kişi, tezgahtan yemek yedikten sonra benzer semptomlardan şikayet etti” dedi.

Haberin Devamı

9 ve 11 Aralık 2017 tarihleri ​​arasında Noel pazarındaki tezgahta meydana gelen iki salmonelloz vakası doğrulandı. Prades, şirketin yeterli hijyen önlemleri almadığı için ihmalkar davrandığını iddia ediyor.

Çevre sağlığı yetkilileri ise firmanın tezgahlarından birindeki bıçak üzerinde e.coli buldu. Ancak salmonella kanıtı bulamadı.

Sandviç şirketi ise iddialara itiraz ediyor. Davanın bir sonraki tarihte görülmesine karar verildi. 

SALMONELLA NEDİR, BELİRTİLERİ NELERDİR?

Salmonella, Enterobacteriaceae familyasında yer alan, çubuk şeklinde bir bakteridir. Salmonella bakterisinin yaklaşık 2 bin alt tipi insanlarda hastalığa neden oluyor. Salmonella bakterisinin vücuda girmesinden yaklaşık 12-72 saat sonra

  • İshal
  • Ateş
  • Bulantı
  • Kusma
  • Karın krampları şeklinde hastalık belirtileri ortaya çıkar.

Hastalık genellikle 4-7 gün sürer ve çoğu kişi tedavi olmadan iyileşir. Bazı kişilerde, ishal hastanın hastaneye yatmasını gerektirecek kadar şiddetli olabilir.

Yaşlılar, bebekler ve bağışıklık sistemi yetersiz olan kişilerde hastalık daha ciddi seyreder.

SALMONELLA NASIL BULAŞIR?

  • Kaynağı bilinmeyen suların içilmesi ve kullanılması. İçme ve kullanma sularının yeterince klorlanmaması nedeni ile bulaşabilir.
  • İnsan ve hayvan atıklarının uygun şekilde yok edilmemesi ve bunların kaynak sularına karışması.
  • Salmonella taşıyan ve iyi pişirilmemiş et, yumurta, süt ve süt ürünleri gibi gıdalar hastalığı bulaştırabilir.
  • Pastörize edilmemiş süt veya meyve suyu, peynir bakteriyi bulaştırabilir.
  • Kirli çiğ sebze ve meyve, baharat ve çerezler yoluyla da bulaşma olabilir.
  • Hasta kümes hayvanları ile temastan sonra bakteri bulaşabilir.
  • Yılan, kaplumbağa, kertenkele gibi sürüngenler, kurbağalar, kuşlar ve civciv gibi evcil hayvanlar ile temastan sonra hijyen kurallarına uyulmaması halinde bulaşma olabilir.
  • Bakteri hasta insanlardan diğer insanlara da bulaşabilir.