Dünya ABD Başkan Yardımcısı Harris'ten skandal kahkaha! 'Başkan olması trajedi olur'

ABD Başkan Yardımcısı Harris'ten skandal kahkaha! 'Başkan olması trajedi olur'

Paylaş
ABD Başkan Yardımcısı Harris'ten skandal kahkaha! 'Başkan olması trajedi olur'

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta çok sayıda sivil hayatını kaybetti, canını kurtarabilenlerin çoğu ise ülkelerini terk etmek zorunda kaldı. Dünya çok sayıdaki mülteci için geçici ve kalıcı çözüm bulmanın peşine düşmüşken ABD Başkan Yarımcısı Kamala Harris’in davranışları büyük tepki çekti.

Rusya-Ukrayna savaşının 16’ncı gününde sıcak çatışmalar devam ediyor. Dünya devletleri ise yaşanan büyük insani trajediye son verebilmek için diplomasi trafiğini sürdürüyor. oğu Avrupa’ya üç günlük bir ziyaret gerçekleştiren Başkan Yardımcı Kamala Harris, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile ortak basın toplantısında konuştu.

Haberin Devamı

Harris’in burada sergilediği davranışlar ve mültecilerin oldukça zor durumda olduklarının altının çizildiği konuşma esnasında kahkaha atması ise adeta tüm dünyayı şoke etti.

Harris ve Duda’nın Varşova’daki Basın Toplantısı Ukrayna’ya yollanacak savaş uçaklarıyla ilgili açıklamalara başladı. Duda ABD ve Polonya tarafından engellenen bu planın çok karmaşık olduğunun altını çizdi.

Konu daha sonra başta Polonya olmak üzere diğer Avrupa ülkelerine giden mültecilere geldi. Birleşmiş Milletler savaşın ilk 15 gününde Ukrayna’dan kaçan insan sayısını 2 milyon 200 bin olarak açıkladı. Bu kişilerinin yarısının ise Polonya’ya gittiği tahmin ediliyor.

SKANDAL KAHKAHA

Andrzej Duda, toplantıda ülkesine 15 gün içinde yaklaşık 1,5 milyon mülteci geldiğin açıkladı. Duda aynı zamanda Harris’e, Polonya’ya gelen mültecilerin bir kısmının ABD’ye geçebilmesi için gerekli işlemlerin hızlandırılmasını rica ettiğini de aktardı.

Haberin Devamı

Muhabirler Kamala Harris’e dönüp mülteci kriziyle ilgili soru yönelttiğinde ise olanlar oldu ve Harris soruya cevap vermeden önce kahkaha attı. “Yardıma ihtiyacı olan bir dost gerçek bir dosttur” diyerek kahkahalarla Polonyalı lidere dönen Harris; soruyu onun cevaplamasını sağladı.

Neredeyse tüm dünya televizyonlarında canlı olarak yayınlanan basın toplantısındaki bu anlar soğuk duş etkisi yarattı. Ekranları başında kalakalan insanlar tepkilerini sosyal medyadan yazmaya başladı ve Kamala Harris çok büyük bir tepki topladı.

İLK GAFI DEĞİL

Harris’in yaptığı bu tuhaf davranış ABD basınında da yankılandı. “Sadece Kamala Harris Ukraynalı mültecilerden bahsederken kahkaha atmayı uygun bulabilir.” manşetleri ABD’de önce çıktı.

Harris’in bu gafı ilk değil. Başkan Yardımcısı daha önce de ABD’nin Afganistan’dan çekilme sürecinde bir basın toplantısında gülme krizine girerek muhabirleri susturmuş ve kahkahaları bitene kadar soruları yanıtlayamamıştı.

Kamala Harris, Joe Biden’la birlikte girdiği seçim yarışından ABD’nin ilk siyahi kökenli melez ve kadın başkan yardımcı olmayı başararak çıkmış ve görevine büyük umutlar doğurarak başlamıştı.

Haberin Devamı