Dünya ABD Başkanı Biden kansere mi yakalandı? Son dakika açıklamaları peş peşe geldi

ABD Başkanı Biden kansere mi yakalandı? Son dakika açıklamaları peş peşe geldi

Paylaş
ABD Başkanı Biden kansere mi yakalandı? Son dakika açıklamaları peş peşe geldi

ABD Başkanı Joe Biden yaptığı açıklama ile dünya gündemine bomba gibi oturdu. Başkan Biden'ın "Ben ve birlikte büyüdüğüm birçok insan kanser hastasıyız" sözleri sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına girdi. Birçok kuruluş Joe Biden'ın kanser olduğunu açıkladığını duyururken, Beyaz Saray ise Biden'ın konuşmasında göreve başlamadan önce gerçekleşen kanser tedavisine atıfta bulunduğunu belirtti.

ABD’nin Delaware eyaletinde İklim Değişikliği ile ilgili bir toplantıda açıklama yapan ABD Başkanı Joe Biden, kanser olduğunu belirterek “Ben ve birlikte büyüdüğüm birçok insan kanser hastasıyız” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

JOE BIDEN KANSER Mİ?

Biden’ın bu açıklaması son dakika olarak duyuruldu. Beyaz Saray ise Biden’ın göreve başlamadan önce sahip olduğu cilt kanseri tedavisine atıfta bulunduğunu ifade etti.

Delaware’deki petrol rafinerilerinin bulunduğu bölgede iklim krizine ilişkin açıklama yapan Joe Biden, “Ben ve birlikte büyüdüğüm diğer birçok insan kansere sahibiz ve bu yüzden Delaware en yüksek kanser oranına sahip bölgelerden biri” ifadesini kullandı.

Beyaz Saray’da görevli Andrew Bates, Biden’ın göreve başlamadan önce cilt kanserine yönelik tedavi gördüğüne ilişkin atıfta bulunduğunu ve bunu ifade ederken geçmiş değil şimdiki zaman ifadeleriyle kullanmayı tercih ettiğini belirtti.