Dünya ABD Başkanı dünyaya duyurmuştu! DEAŞ, haberi doğruladı

ABD Başkanı dünyaya duyurmuştu! DEAŞ, haberi doğruladı

Paylaş
ABD Başkanı dünyaya duyurmuştu! DEAŞ, haberi doğruladı

Terör örgütü DEAŞ’e yakın sosyal medya hesapları tarafından internette yayınlanan ses kaydı ile terör örgütünün lideri Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi’nin ölümü doğrulanırken, terör örgütünün yeni liderinin Ebu el-Hassan el-Haşimi el-Kureyşi olduğu açıklandı.

ABD Başkanı Joe Biden 3 Şubat’ta, ABD tarafından Suriye’nin kuzeyinde düzenlenen operasyon ile Terör örgütü DEAŞ’ın lideri Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi öldürüldüğünü duyurmuştu. DEAŞ’e yakın sosyal medya hesapları tarafından internette yayınlanan ses kaydı ile gerçek adı Amir Muhammed el-Mevla olan el-Kureyşi’nin ölümü doğrulanarak, el-Kureyşi’nin nasıl, nerede ve ne zaman öldüğünden bahsedilmedi.

Haberin Devamı

Ses kaydında ayrıca, DEAŞ’ın yeni liderinin Ebu el-Hassan el-Haşimi el-Kureyşi olduğu ifade edildi.

Söz konusu sesli mesaj ise, selefi Ebu Hamza el-Kureyşi'nin de yakın zamanda öldüğünü açıklayan yeni bir DEAŞ sözcüsü Ebu Ömer el-Muhacir tarafından iletildi.

Öte yandan ABD Merkez Komutanlığı kontrolündeki Özel Harekat Kuvvetleri, 3 Şubat’ta gece saatlerinde Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib'e bağlı Atme kasabasında el-Kureyşi’nin ailesi ile bulunduğu eve operasyonu gerçekleştirmiş, ABD Savunma Bakanlığı operasyonda 4 sivil ile 5 teröristin öldüğünü doğrulamıştı.

Suriye Sivil Savunma örgütü ise, operasyonda 6’sı çocuk, 4’ü kadın toplam 13 kişinin öldüğü bildirmişti.

BAĞDAT (İHA)