Dünya ABD ve Japonya'dan gözdağı! 50 savaş uçağı havalandı

ABD ve Japonya'dan gözdağı! 50 savaş uçağı havalandı

Paylaş
ABD ve Japonya'dan gözdağı! 50 savaş uçağı havalandı

ABD ve Japonya, işbirliği yaparak bölgede güç gösterisi yapan Çin ve Rusya'ya meydan okuyarak ortak bir tatbikat gerçekleştirdi. 50 savaş uçağının katıldığı tatbikatın 'Japon-ABD İttifakı'nın etkili caydırıcılık kapasitesini güçlendirmek' amacıyla yapıldığı açıklandı.

Japonya Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, ABD Hava Kuvvetleri'nden bir düzine F-22 hayalet avcı uçağı, 4 adet F-35 savaş jeti ve 13 adet F-15 savaş uçağı ile Japonya'ya ait 20 adet F-15 ve F-2 savaş uçağı Japonya yakınlarında ortak tatbikat gerçekleştirdi. Bakanlık savaş uçaklarının taktik becerileri ve 'ortak müdahale kabiliyetini' geliştirmek amacıyla Japonya Denizi, Pasifik Okyanusu ve Doğu Çin Denizi üzerinde uçuşlar gerçekleştirdiğini belirtti.

Haberin Devamı

Yapılan açıklamada tatbikatın "Japon-ABD İttifakı'nın etkili caydırıcılık kapasitesini güçlendirmek" amacıyla gerçekleştirildiğinin altı çizildi.

ABD Hava Kuvvetleri bu haftaki tatbikat hakkında herhangi bir açıklama yapmadı ancak geçtiğimiz ay Kadena Hava Üssü'ne 12 adet F-22 savaş uçağı gönderildiği açıklanmıştı. Konuya ilişkin açıklamada, gönderilen F-22'lerin özgür bir Hint-Pasifik sağlamak için çeşitli görevler yürüteceği vurgulanmıştı.

BİR TATBİKAT DA GÜNEY KORE İLE

ABD ve Güney Kore, Pyongyang ile gerilimin sürdüğü dönemde ortak hava tatbikatı düzenledi. İlk kez F-35A savaş uçaklarının kullanıldığı tatbikatta F-35A, F-15K, KF-16 ve FA-50 jetleri ile F-16'lar da yer aldı. Güney Kore Hava Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, her iki ülkeden 30'dan fazla jeti içeren 4 günlük tatbikatın tamamlandığı duyuruldu.

Haberin Devamı

Tatbikatın güçlü Güney Kore-ABD ittifakını ve ortak savunma duruşunu simgeleyen önemli bir tatbikat olduğu belirtildi.