Dünya ABD'de Afrika festivaline silahlı saldırı!

ABD'de Afrika festivaline silahlı saldırı!

Paylaş
ABD'de Afrika festivaline silahlı saldırı!

ABD Washington'da Afrika asıllı ABD'lilerin özgürlüklerine kavuşmasının anıldığı Juneteenth festivaline silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 kişi ölürken, 3 kişi de yaralandı. Silah seslerinin gelmesi ile birlikte festival alanındaki panik anı saniye saniye kameralara yansıdı.

Washington'da düzenlenen Afrika asıllı ABD'lilerin özgürlüklerine kavuşmasının anıldığı Juneteenth festivali kana bulandı.

Haberin Devamı

Polis, Pazar gecesi şehir merkezindeki Moechella etkinliği sırasında silah sesleri duyulduğunu söyledi

Juneteenth, kapsamında düzenlenen sokak festivalinin yapıldığı bölgede meydana gelen olay sonucu 15 yaşındaki bir kişi vuruldu. Polis vurulan kişinin olay yerinde hayatını kaybettiğini açıkladı.

Saldırıda yaralananlar arasında iki yetişkin ve bir polisin de bulunduğu bildirildi. Yaralıların hepsinin durumunun ise stabil olduğu açıklandı.

ABD'de Afrika festivaline silahlı saldırı ABD Washington'da Afrika asıllı ABD'lilerin özgürlüklerine kavuşmasının anıldığı Juneteenth festivaline silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 kişi ölürken, 3 kişi de yaralandı. Silah seslerinin gelmesi ile birlikte festival alanındaki panik anı saniye saniye kameralara yansıdı.

İZİNSİZ ETKİNLİK

Metropolitan Polis Departmanı Şefi Robert J. Contee III, silahlı saldırıya sahne olan Moechella etkinliğinin izinsiz düzenlendiğini belirtti.
Contee ayrıca Moechella organizatörlerinin sorumlu tutulup tutulmayacağı konusunda Başsavcı ile bir görüşme yapılacağının altını çizdi ve 'Şehrimizde izinsiz etkinlikler düzenleyen insanların hesap vermesini kesinlikle istiyoruz' dedi.

Haberin Devamı

 

Belediye Başkanı Muriel Bowser da etkinliğin izinsiz gerçekleştiğine vurgu yaptı ve bu nedenle gerekli önlemlerin alınmadığını belirtti.