Dünya ABD'deki silahlı saldırganın ürkütücü mezuniyet yazısı ortaya çıktı

ABD'deki silahlı saldırganın ürkütücü mezuniyet yazısı ortaya çıktı

Paylaş
ABD'deki silahlı saldırganın ürkütücü mezuniyet yazısı ortaya çıktı

ABD'de silahla bir süper markette katliam yapan ve 10 kişiyi öldüren 18 yaşındaki Peyton Gendron'un lise mezuniyet yazısı ortaya çıktı. Gendron'un yazısında 'Hedefim cinayet işleyip intihar etmek' ifadesi tüyler ürpertti.

T24'te yer alan habere göre, ABD'nin New York eyaletine bağlı Buffalo şehrinde Cumartesi günü düzenlenen silahlı saldırıdaki şüpheli Payton Gendron'un daha önce polisin radarına takıldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

CİNAYET VE İNTİHAR

New York'un Binghamton kentinde bulunan Valley Lisesi'ndeki tüm son sınıf öğrenciler geçen sene mezun olduktan sonraki plan ve hedeflerini yazdı. Gendron, cevap olarak "Cinayet işleyip intihar etmeyi planladığını" belirtti.

Gazeteye konuşan bir kaynağa göre verdiği cevap hakkında polis bilgilendirildikten sonra Gendron yetkililere verdiği ifadede "şaka yaptığını" söyledi. Polis, o dönem 17 yaşında olan Gendron hakkında yine de soruşturma başlattı ve öğrenciyi eyaletin 'akıl sağlığı yasası' kapsamında gözaltına aldı.

PSİKİYATRİK TESTTEN GEÇTİ

Gendron'un hastanede bir psikiyatrik testten geçirildiği ve birkaç gün içinde serbest bırakıldığı ifade edildi. Gendron iki hafta sonra mezun oldu ve polisin radarından çıktı.

Haberin Devamı

 

Gendron, bu cumartesi günü Buffalo'da tekrar ortaya çıktı. Yetkililere göre siyah nufüsun yoğunlukta olduğu bir bölgedeki süpermarkete saldırıp 10 kişiyi öldürdü. Gendron katliamdan sonra silahı boynuna dayasa da polis kendisini teslim olmaya ikna etti. Gendron'a birinci derece cinayet suçlamaları yöneltiliyor.