Dünya ABD'den Rusya'yı kızdıracak hamle! Pentagon'dan yardım

ABD'den Rusya'yı kızdıracak hamle! Pentagon'dan yardım

Paylaş
ABD'den Rusya'yı kızdıracak hamle! Pentagon'dan yardım

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta beklenen oldu. Donbass savaşı başlarken ABD'den Rusya'yı kızdıracak bir hamle geldi. Pentagon, Ukrayna'daki savaşta kilit öneme sahip yardımı resmen açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in emri ile 24 Şubat'ta başlayan savaş 56'ncı gününde. Dün gece itibari ile Donbass savaşı başlarken savaş ülkenin doğusunda yoğunlaşmış durumda.

Haberin Devamı

Ukrayna bölgedeki kentlerini savunmak için mücadele ederken dünyadan destek istemeye de devam ediyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin her fırsatta dile getirdiği çağrıya İngiltere'nin ardından ABD'den de yanıt gecikmedi.

İngiltere dün Rusya ile mücadele kapsamında hayati öneme sahip Stormer füze sistemlerini Ukrayna'ya gönderme kararı almıştı.

PENTAGON BU SÖZLERLE DUYURDU

ABD'den ise hayli dikkat çekici bir hamle geldi. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Ukrayna'nın Rusya'nın işgali karşısında hava kuvvetlerini desteklemek için savaş uçakları ve uçak parçaları aldığını duyurdu.

Ülke basınında yer alan haberlere göre, Pentagon, uçak sayısını veya nereden geldiklerini belirtmeyi reddetti.

Pentagon sözcüsü John Kirby, 'Ukrayna kuvvetleri şu anda iki hafta öncesine göre daha savaş uçağına sahip' dedi ve uçakların Rus yapımı olduğunun dışında bir detay paylaşmadı.

Haberin Devamı

HAVADAKİ SAVAŞ İÇİN DÖNÜM NOKTASI

Uzmanlar İngiltere ve ABD'den gelen bu hamlelerin hava savaşında kritik bir öneme sahip olduğunun altını çiziyor.

Zira hava kuvvetlerini güçlendiren ve İngiltere'den hava araçlarını hedef alabilen yeni füzeler alan Ukrayna'nın Rusya'ya karşı verdiği mücadelede elinin güçlendiği belirtiliyor.