Dünya Abdülhamid Han, Yunanistan'ın sıkı takibinde

Abdülhamid Han, Yunanistan'ın sıkı takibinde

Paylaş
Abdülhamid Han, Yunanistan'ın sıkı takibinde

Yunanistan, Mersin’in Taşucu limanından denize açılan sondaj gemisi Abdülhamid Han’ın her hareketini yakından izliyor.

Geminin 9 Ağustos’ta hareket edeceği beklentisine karşın bu ani faaliyet sonrası Yunan Genelkurmayı’nda yoğun hareketlilik yaşandı. Geminin görev bölgesine gitmeden önce denizde “hazırlık çalışması yaptığı” öğrenildi.

Haberin Devamı

ÇOK KÖTÜ SENARYOLAR

Yunan medyası, geminin tüm hareketlerini izlerken, Doğu Akdeniz’deki görev bölgesinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilmesi bekleniyor. Yunanistan’da, geminin 2020 yazında Oruç Reis krizinin yaşandığı bölgeye gitmesi “çok kötü”, Türkiye ile KKTC arasındaki bölgede faaliyet göstermesi ise “az kötü” senaryo olarak görülüyor.

‘ATİNA’ HAZIRLANMALI

Yunan devlet televizyonuna konuşan eski Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis, Abdülhamid’in “(Rumların tek taraflı ilan ettikleri) Kıbrıs münhasır ekonomi bölgesinde faaliyet göstereceğini” düşündüğünü belirterek, Türk savaş gemilerinin refakat edebileceğini, bu nedenle Yunan Deniz Kuvvetleri’nin hazırlıklı olması gerektiğini söyledi. Hükümet sözcüsü Yanis İkonomu de “Geminin rotası ve açıklamaları dikkatle izliyoruz. Egemenlik haklarımızdan taviz vermeden, soğukkanlı şekilde gerginlik yaşanmaması için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi. (Yorgo KIRBAKİ/ HÜRRİYET)

Haberin Devamı
California yılın en büyük yangınıyla mücadele ediyor ABD'nin California eyaletinde yılın en büyük orman yangınlarıyla mücadele edilirken, bölgede etkili olan kötü hava koşulları nedeniyle alevlerin daha fazla yayılmasından endişe ediliyor.