Dünya Afganistan'da büyük deprem! Can kayıpları var

Afganistan'da büyük deprem! Can kayıpları var

Paylaş
Afganistan'da büyük deprem! Can kayıpları var

Afganistan'da meydana gelen 6 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 950’ye, yaralı sayısı ise 610’a yükseldi.

AP'de yer alan habere göre, Afganistan'da sabah saatlerinde meydana gelen 6 büyüklüğündeki deprem meydana geldi. Ülkenin Paktika eyaletini vuran depreme dair Taliban hükümeti sözcü yardımcısı Bilal Karimi, Twitter'da yaptığı açıklamada, "Paktika eyaletinin dört ilçesi şiddetli bir deprem sarsıldı, yüzlerce vatandaşımız öldü ve yaralandı ve düzinelerce ev yıkıldı. Daha fazla felaketi önlemek için tüm yardım kuruluşlarını bölgeye derhal ekip göndermeye çağırıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Pakistan Meteoroloji Departmanı depremin 6,1 büyüklüğünde olduğunu açıkladı. Depremler Pakistan'ın başkenti İslamabad'da ve doğu Pencap eyaletindeki yerlerde de hissedildi.

Avrupa sismoloji ajansı EMSC, depremin sarsıntılarının Afganistan, Pakistan ve Hindistan'da 119 milyon kişi tarafından 500 kilometreden fazla bir mesafede hissedildiğini söyledi.

İHA'nın haberine göre Afganistan’da meydana gelen 6.1 şiddetindeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 950’ye, yaralı sayısı ise 610’a yükseldi.


Paktika'da en az 90 evin yıkıldığı, onlarca insanın enkaz altında kaldığı belirtildi. Vilayetten gelen görüntülerde depremden etkilenenlerin helikopterlere taşındığı görüldü. Taş evlerin de yerle bir olduğu kameraya yansıdı.

Haberin Devamı