Dünya Alexander Dugin'in kızına yapılan suikastın ardındaki isim açıklandı

Alexander Dugin'in kızına yapılan suikastın ardındaki isim açıklandı

Paylaş
Alexander Dugin'in kızına yapılan suikastın ardındaki isim açıklandı

Rusya'da Putin ile yakınlığıyla tanınan siyaset bilimci Alexander Dugin'in kızının öldürülmesinin yankıları sürüyor. Suikastın üzerinden 48 saat geçmeden eski Rus vekil saldırının arkasındaki ismi açıkladı.

Rus siyaset bilimci Alexander Dugin'in kızı Darya Dugina'nın Cumartesi gecesi seyahat ettiği otomobilin Moskova bölgesinde patlaması sonucu hayatını kaybetti. 'Ukrayna işgalinin manevi babası' olarak tanımlanan Dugin'in araçta olmadığı ancak aracın ona ait olduğunu bilgisi akıllara suikast ihtimalini getirdi.

Haberin Devamı

Rusya Soruşturma Komitesi’nden yapılan açıklama ile kaza ihtimali ortadan kalkmıştı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

'Soruşturmaya göre, 20 Ağustos günü saat 21:00 sularında Moskova’nın Bolshie Vyazyomy kasabası yakınlarında, otomobile yerleştirilmiş bir patlayıcı infilak etti ve ardından araba alev aldı. Aracı kullanan kadın, olay yerinde hayatını kaybetti. Ölen kadının gazeteci ve siyaset bilimci Darya Dugin olduğu belirlendi.'

SALDIRININ ARKASINDAKİ İSMİ AÇIKLADI

Suikasttan saatler sonra eski Rus vekilden gündeme bomba gibi düşen bir iddia geldi. İlya Ponomaryov saldırının arkasındaki ismi açıkladı.

Ponomaryov, 'Bu eylem (Dugina'nın öldürülmesi), Ulusal Cumhuriyet Ordusu tarafından gerçekleştirildi' dedi.

Haberin Devamı

Ukrayna medya kuruluşu Pravda ise Ulusal Cumhuriyet Ordusu'nun manifestosunu yayınladı.

Manifesto, 'Rusya halklarının savaş çığırtkanlarını, soyguncularını ve zalimlerini yasa dışı ilan ettiğini' belirtiyor. (Hürriyet)

UKRAYNA AÇIKLAMA YAPTI

Ukrayna’da yayın yapan bir televizyon programında, dün akşam kullandığı otomobile yerleştirilen bombanın infilak etmesiyle hayatını kaybeden Rus gazeteci ve siyaset uzmanı Darya Dugin hakkında açıklama yapan Podolyak, “Ukrayna'nın dünkü bombalamayla kesinlikle hiçbir ilgisi yok, çünkü biz Rusya Federasyonu gibi bir devlet değiliz ve dahası, biz terörist bir devlet değiliz” dedi. (DHA)

OLAYIN GEÇMİŞİ

Darya Dugin’in kullandığı otomobile yerleştirilen bomba, seyir halindeyken patladı. Patlama, saat 21.00 sıralarında Moskova’nın güneyindeki Bolshie Vyazyomy kasabası yakınlarında meydana geldi. Darya Dugin, olay yerinde hayatını kaybetti. Darya Dugin’in babası Aleksandr Dugin’in, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakın isimlerden olduğu ifade ediliyor.