Dünya Alpler eridi kayıplar çıktı

Alpler eridi kayıplar çıktı

Paylaş
Alpler eridi kayıplar çıktı

İklim krizi nedeniyle eriyen İsviçre Alpleri’nde ortaya çıkan insan kalıntıları ve uçak enkazı ile birçok akıbeti belirsiz olay çözülecek.

Avrupa’yı etkisi altına alan sıcaklar buzulları eritmeye devam ediyor. Chessjen buzulunda tırmanan dağcılar insan kemiklerine rastladı. Yetkililer kemikleri helikopterle aldı. DNA testi yapılıyor. Kemiklerin üzerinde et kalmadığı için cesetlerin 1970 ila 1980’lerde ölen birilerine ait olma ihtimali yüksek. Yine İsviçre-İtalya sınırındaki Stockji buzulunda da geçen hafta insan cesedi bulundu. Üzerindeki kıyafetlerin eşleşmesi nedeniyle bu cesedin 2018’de kayak turunda kaybolan Alman milyoner Karl-Erivan Haub’a ait olduğu düşünülüyor.

Haberin Devamı

54 YILLIK ENKAZ

Süpermarket zinciri Tengelmann’ın sahibi Haub, bulunamayınca geçen yıl resmen ölü ilan edilmişti. Haub için de DNA analizi yapılıyor. Haub’dan sonra gizli Rus ajanı Veronika E. de ortadan kaybolmuştu.

O bölgede kaybolan kişilerin yazılı olduğu listenin üç sayfa tuttuğu belirtiliyor. Yine geçen hafta da Alpler’in en uzun ve büyük buzulu Aletsch’te bir uçak enkazı keşfedildi. Bu enkazın 1968’de düşen yolcu uçağına ait olduğu belirlendi. Uçaktaki üç yolcunun da cansız bedenleri bulunmuş ancak enkazı şimdiye kadar bulunamamıştı. Son 100 yılda Alpler’de 300 kişi kayboldu.