Dünya Amerikalı askerler Ukrayna'da savaşırken görüntülendi! Karşı karşıya geldiler

Amerikalı askerler Ukrayna'da savaşırken görüntülendi! Karşı karşıya geldiler

Paylaş
Amerikalı askerler Ukrayna'da savaşırken görüntülendi! Karşı karşıya geldiler

Rus işgalinin 30. gününde Ukrayna'da çatışmalar tüm hızıyla sürüyor. Bölgeden gelen son görüntülerde ise Amerikalı askerlerin Ukrayna'nın başkenti Kiev yakınlarında Ukrayna ordusu için savaştığı görüldü.

Rusya ve Ukrayna arasında 24 Şubat'ta başlayan savaş 30 gündür devam ediyor. Ukrayna ordusu Rus güçlerine sahada zor anlar yaşatırken Ukrayna'ya çok sayıda ülkeden yabancı savaşçı da gitti.

Haberin Devamı

AMERİKAN ASKERLERİ SAVAŞIRKEN GÖRÜNTÜLENDİ

Ukrayna ordusuna katılan yabancılar bu kez Amerika'dandı. Amerikalı askerlerin başkent Kiev yakınlarındaki bir köyü Rus askerlerinden arındırma operasyonuna katılma anları Ukrayna basınına yansıdı. Başkent savunmasında yer alan Amerikalı askerlerin gayet rahat tavırları da görüntülere yansıdı.

Ukrayna ordusuna yardım eden Amerikalı askerler görüntülendi Amerikalı askerler Ukrayna’nın başkenti Kiev yakınlarında Ukrayna ordusu için savaşırken görüntülendi.

ZELENSKİ, YABANCI SAVAŞÇILARA ÇAĞRI YAPMIŞTI

Ukrayna lideri Zelenski, geçtiğimiz günlerde Rus saldırılarına karşı ülkesinde savaşması için yabancı savaşçıları Ukrayna'ya davet etmişti. Ukrayna hükümetinin resmi sitesinde yer alan çağrıda "Ukrayna'nın Avrupa'nın ve dünyanın savunmasına katılmak isteyen herkes gelip Ukraynalılarla birlikte Rus savaş suçlularına karşı yan yana savaşabilir… Ukrayna'nın Toprak Savunması için Uluslararası Lejyon adlı yabancılardan ayrı bir alt bölüm oluşturuluyor. Barış adına yapabileceğiniz daha büyük bir katkı yok." ifadeleri yer almıştı.

Haberin Devamı

16 BİN YABANCI SAVAŞÇI UYRAYNA'DA

Gönüllü olarak Avrupa ve ABD başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden Ukrayna'da Rus ordusuna karşı savaşmak için katılan kişilerin sayısı ise Zelenski tarafından 16 bin olarak açıklanmıştı.