Dünya Arabada giderken dehşeti yaşadı! Kanlar içinde kaldı

Arabada giderken dehşeti yaşadı! Kanlar içinde kaldı

Paylaş
Arabada giderken dehşeti yaşadı! Kanlar içinde kaldı

Genç kadın, günlük işlerini halletmek üzere işlek caddede otomobiliyle ilerlerken neye uğradığını anlayamadan kanlar içinde kaldı. Bir çatışmanın ortasına düşen ve çapraz ateşte kalan kadının yaşadıkları akıl alır cinsten değil.

27 yaşındaki Katie Guzenko öğleden sonra arabasında giderken tam anlamıyla dehşeti yaşadı. Kulakları sağır eden, yüksek bir patlama sesi duyuldu. Otomobilin iki camı da paramparça oldu. Katie burnunda bir sıcaklık ve korkunç bir acı hissetti. Ne olduğunu anlayamamış olsa da yüzü bir anda kanlar içinde kalmıştı. 20 Temmuz tarihli korkunç görüntüler, kadının kendisine ne olduğunu anlamadan kendi kıpkırmızı kanına bulanmış halde şoka girdiği anları gözler önüne serdi. Katie'nin otomobilinde kaydettiği video klipte, kadının yüzünden kalın tabakalar halinde koyu kırmızı kanın oluk oluk aktığı görülüyor.

Haberin Devamı

Katie Guzenko, güpegündüz çaprz ateşin ortasında kalarak vuruldu. Bir mermi önce otomobilin camını ardından da 27 yaşındaki kadının burnunu deldikten sonra sürücü koltuğunun yanındaki camdan çıktı. Katie, çapraz ateşe maruz kaldığında, Güneydoğu 130. Cadde ve Portland'daki Powell Bulvarı yakınında bazı günlük işlerini hallediyordu. Çektiği görüntülerde bir yabancıyla konuşurken duyulan Katie, "Çok korkuyorum. Arabayı sürüyordum ve silah sesleri duydum." diyor.

'BİRİ BENİ ARABAMDAYKEN VURDU'

Yardıma koşan bir yabancı ise, "Her şey geçecek" diyerek onu sakinleştirmeye çalışıyordu. Katie derin bir nefes alarak sakinleşmeye çalışırken "Biri beni arabamdayken vurdu" diyor. Caddenin karşı tarafında duran iki kişi tarafından çete bağlantılı bir çatışma sırasında Katie'nin yüzünün kurşunla delindiğine inanılıyor.

Haberin Devamı

Rusya'nın 24 Şubat'ta başlayan işgaliyle, savaşın parçaladığı Ukrayna'da yaşayan ailesinin, ABD'deki kızlarının güvenliğinden endişe ettiklerini söylemesinin ardından Katie, Portland, Oregon'daki silahlı şiddet hakkında daha fazlasının yapılmasını istiyor. Portland'da yetkililer, şiddet suçlarının azalması için mücadele ediyor.

Görüntüler, Katie'nin arabasının yolcu camının, açık sürücü camından dışarı çıkmadan önce ona isabet eden bir kurşunla parçalandığını gözler önüne seriyor. Sonrasında KATU'ya konuşan Katie, Ukrayna'da yaşayan ailesinin, Rusya ile bir savaşın ortasında olmalarına rağmen, iyi olup olmadığını görmek için kendisiyle iletişime geçtiğini söyledi:

"Ailem, savaş bölgesinde kendi canlarının derdindeyken, benim burada iyi olduğumdan emin olmak için bana ulaşmak zorunda kaldı. Yüzümde görmüş olduğunuz bu yaralar, burnumu delip geçen 40 kalibrelik bir kurşunun sonucu."

Katie'nin başına gelen korkunç olaydan bir gün sonra, Portland Belediye Başkanı Ted Wheeler silahlı şiddet nedeniyle olağanüstü hal ilan etti ve önümüzdeki iki yıl içinde şehirdeki silahlı çatışmaları ve silahla bağlantılı ölümleri yüzde 10 azaltmak için bir hedef belirledi. Katie belediye yetkililerine şunları söyledi:

Haberin Devamı

" Wheeler'ın silah şiddetini iki yıl içinde yüzde 10 azaltma planı, şiddetin ne kadar arttığına kıyasla inanılmaz derecede düşük bir hedef. Belediye Başkanı, bize silahlı şiddet acil durumu dediğinize göre, çok az şeyin yapıldığını hissediyorum. Şiddet olayları en az üç katına çıktı ve biz onu yüzde 10 azaltmaya çalışıyoruz. Bu iyi ve yeterli bir hedef gibi görünmüyor."

Portland polisi verileri, 2019'da ayda ortalama 30 silahlı saldırı olduğunu gösteriyor, ancak şimdi şehirdeki silahlı saldırı sayısı 112'ye ulaştı. Portland Polis Bürosu ayrıca, bu yıl 22 cinayetten biri dışında hepsinin silahlı saldırı sonucunda doğruladı. Portland'ın 21'inci cinayeti gündüz vakti Dawson Park'ta işlendi ve bu son 15 ayda üçüncü cinayet olarak kayıtlara geçti.

Artan cinayet oranına ek olarak, şehir aynı zamanda yılın ilk iki ayında önemli sayıda silahlı saldırıya da tanık oldu. Geçen yılın aynı döneminde 190 olay silahlı saldırı sayısı, bu yıl 264'e yükseldi. Silahla ilgili yaralanmalar ise 64'e kıyasla 68'e yükseldi.

Haberin Devamı

Portland, George Floyd'un ölümünden sonra silahlı saldırı ve cinayetlerde çarpıcı bir artış gördü. Şehir, Floyd'un ölümünün ilk altı ayında cinayetlerde yüzde 250 artış gördü ve vurulma vakaları neredeyse yüzde 175 arttı. 2019'da Portland'da sadece 36 cinayet vardı, ancak bu 2020'de 57'ye ve 2021'de 92'ye çıkarak tarihi rekoru kırdı. Şiddet suçları, saldırılar, adam kaçırma ve tecavüz vakalarının hepsinde keskin artışlarla birlikte bir artış gösterdi. Toplam suç sayısı 2020'de 9 bin 600'den 2021'de 10 bin 200'e yükseldi. Bu da neredeyse yüzde altılık bir artış olduğu anlamına geliyor.