Dünya Arenada can pazarı

Arenada can pazarı

Paylaş
Arenada can pazarı

Kolombiya’da boğa güreşi yapılan arenada tribün çöktü. Biri çocuk dört kişinin öldüğü faciada 322 kişi yaralandı. Arenadan kaçan boğa paniğe yol açtı.

Kolombiya’nın Tolima eyaletinde San Pedro festivali kapsamında Plaza de Toros isimli arenada boğa güreşi düzenleniyordu. Ancak ağırlığı kaldıramayan üç katlı tribün, kağıt gibi yıkıldı. En az sekiz balkon çöktü. Biri 18 aylık bebek, ikisi kadın olmak üzere dört kişi öldü. 30’u ağır 332 kişi yaralandı. Tribün faciasından arenaya atlayarak kurtulanlar ise bu kez boğa tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Kaçışma sırasında boğa arenadan firar etti. Kent sokaklarında panik yaşandı.

Haberin Devamı

‘BU BİR ZALİMLİK’

Bölgedeki hastane ve ambulanslar yaralı kapasitesini kaldıramadı. Komşu bölgelerden yardım istendi. Enkaz altında kalan kimse olmadığı açıklandı. Tolima Valisi Jose Ricardo Orozco bu etkinliklerin hayvanlar için tehlikeli ve zalimce olduğunu söyledi, yasaklanması için harekete geçeceklerini duyurdu. Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro da belediyelere insanlar ve hayvanların hayatını tehlikeye atan etkinliklere izin vermemeleri için talimat verdiğini söyledi.