Dünya Asya'da savaş çanları! Hindistan'dan Pakistan'a saldırı

Asya'da savaş çanları! Hindistan'dan Pakistan'a saldırı

Paylaş
Asya'da savaş çanları! Hindistan'dan Pakistan'a saldırı

Tüm dünyanın kaygıyla izlediği Pakista-Hindistan geriliminde son dakika gelişmesi yaşandı. Pakistan ordusu, Hindistan’ın 3 bölgeden füzelerle saldırı düzenlediğini duyurdu. Saldırıda ölü ve yaralılar olduğunu bildirildi. Pakistan ordu sözcüsü, Hindistan'ın füze saldırılarına Pakistan'ın kendi belirlediği yer ve zamanda karşılık vereceğini açıkladı. ABD Başkanı Trump ise yaşanan olaylara ilişkin açıklamada bulundu. İşte detaylar...

Pakistan ordusuna bağlı Servisler Arası Halkla İlişkiler (ISPR) Direktörü Korgeneral Ahmed Şerif Chaudhry, Hindistan'ın Bahwalpur, Muzaffarabad ve Kotli bölgelerine füze saldırısı düzenlediğini duyurarak, "Tüm jetlerimiz havadadır. Bu, Hindistan'ın hava sahası içinden gerçekleştirilen utanç verici ve korkakça bir saldırıdır. Açıkça söylememe izin verin, Pakistan bu saldırıya kendi seçtiği bir zamanda ve yerde karşılık verecek. Bu provokasyon cevapsız kalmayacak" dedi.

Haberin Devamı

HİNDİSTAN, SİNDOOR OPERASYONU'NU BAŞLATTI

Hindistan Silahlı Kuvvetleri, "terör altyapısına yönelik Cemmu Keşmir'de Sindoor Operasyonu'nu başlattıklarını" duyurdu. Toplam 9 noktanın hedef alındığını, saldırıların ölçülü ve tırmandırıcı olmayan nitelikte olduğunu ifade eden Hindistan Silahlı Kuvvetleri, "Hiçbir Pakistan askeri tesisi hedef alınmadı. Hindistan, hedef seçiminde itidal gösterdi" açıklamasını yaptı.

Hindistan Pakistan'a saldırdı! Bölgeden sıcak anlar...

PAKİSTAN'DAN AÇIKLAMA

Hindistan'ın bu saldırıları bir süre önce Azad Cammu Keşmir eyaletinin Kotli ve Muzafferabad ile Pencap eyaletinin Bahavalpur ve Muridke şehirlerine düzenlediğini belirten Chaudhry, saldırıda bir caminin de hedef alındığını aktardı.

Chaudhry, saldırıda herhangi bir askeri tesisin hedef alınmadığını kaydederek, "Pakistan, buna kendi seçtiği yer ve zamanda cevap verecektir. Bu provokasyon cevapsız kalmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Söz konusu saldırıda ilk belirlemelere göre biri çocuk 3 kişinin hayatını kaybettiğini ve 12 kişinin yaralandığını açıklayan ISPR Genel Müdürü Chaudhry, "Hindistan'ın bu korkak saldırıyla elde ettiği geçici mutluluğun yerini kalıcı bir üzüntü alacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Geo News'un haberine göre, Pakistan Savunma Bakanı Khawaja Asif, Hindistan'ın saldırılarını "korkakça ve gizli" şeklinde niteleyerek kınadı. Asif, Hindistan'ın saldırılarına "daha büyük güçle" karşılık vereceklerini belirtti.

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen güvenlik yetkilileri, Hindistan'ın söz konusu saldırıda sivilleri "kasten hedef aldığını" savundu.

HİNDİSTAN'A AİT 2 SAVAŞ UÇAĞI DÜŞÜRÜLDÜ

Pakistan güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Hindistan’a ait 2 savaş uçağı düşürüldü.

TRUMP'TAN AÇIKLAMA

ABD Başkanı Trump, Hindistan ve Pakistan arasında başlayan çatışma için, “Ben sadece bunun çok çabuk sona ermesini umuyorum." dedi.