Dünya AVM'deki silahlı saldırının kahramanı!

AVM'deki silahlı saldırının kahramanı!

Paylaş
AVM'deki silahlı saldırının kahramanı!

ABD'nin Indiana eyaletindeki Greenwood Park isimli AVM'ye giren silahlı saldırgan, tüfekle 3 kişiyi öldürmüş, 2 kişiyi de yaralamıştı. Saldırganın etkisiz hale getirilmesinin ardındaki gerçek günler sonra ortaya çıktı. 22 yaşındaki bir genç, saldırganı etkisiz hale getirerek daha fazla kişiyi öldürmesini engelledi. Genç, kahraman ilan edildi.

ABD Indiana’daki Greenwood kentinde önceki gün bir alışveriş merkezinin yemek katında tüfekle ateş açan saldırgan, 3 kişiyi öldürmüş, 2 kişiyi de yaralamıştı. Olaya tanık olan bir vatandaşın yanındaki ruhsatlı silahla saldırganı öldürüp katliamın büyümesini önlediği açıklanmıştı. ‘Kahraman’ ilan edilen vatandaşın 22 yaşındaki Elisjsha Dicken olduğu bildirildi. Olay sırasında kız arkadaşıyla alışveriş yapan Elisjsha Dicken’ın saldırı başladıktan sadece 2 dakika sonra katili öldürdüğü açıklandı. Saldırganın ise kısa süre önce evinden zorla tahliye edilen Jonathan Sapirman (20) olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Yerel saatle 18.00 sularında alışveriş merkezinden çağrı alan polis ekipleri, yemek katı yakınlarındaki bir tuvalette saldırgana ait sırt çantası bulmuştu. 

ABD'de silahlı saldırı düzenlendi Greenwood'daki bir alışveriş merkezini kana bulayan saldırgan üç kişiyi vurarak öldürdü. Polis ise, bir görgü tanığının saldırganı öldürdüğünü açıkladı.

Saldırının ardından alışveriş merkezinin önüne anıt olarak oyuncak ve çiçekler bırakıldı.

SİLAHLI SALDIRILARIN SAYISI ARTTI

ABD'de son aylarda silahlı saldırıların sayısı artmış durumda. Okullar, kiliseler, süpermarketler ve 4 Temmuz yürüyüşü kana bulandı.

Teksas Uvalde'de Mayıs ayı sonunda bir okula giren saldırgan, 19 öğrenci ve iki öğretmeni gözünü kırpmadan öldürdü. Olay yerine oldukça erken ulaşan polis ekiplerinin bir saat boyunca saldırgana müdahale etmediği ortaya çıktı.

Uvalde'den kısa süre önce ise New York'ta bir saldırgan siyahların yoğun olarak yaşadığı Buffalo'ya eyaletler arası seyahat ederek ulaştı ve bir alışveriş merkezini kana buladı. En az 10 kişinin öldürüldüğü saldırı cani tarafından sosyal medyada canlı yayınlandı.

Haberin Devamı