Dünya Avrupa’da ölümcül sıcak: 2 bin 498 can kaybı

Avrupa’da ölümcül sıcak: 2 bin 498 can kaybı

Paylaş
Avrupa’da ölümcül sıcak: 2 bin 498 can kaybı

İspanya, Portekiz ve Fransa'da 40 derece üstü sıcaklıklar sebebiyle orman yangınları devam ederken İngiltere'de ilk kez en yüksek uyarı olan 'kırmızı uyarı' yayınlandı ve acil durum ilan edildi. Portekiz'de Perşembe günü 47 derece sıcaklık kaydedilirken, Fransa'nın güney kesimlerinde sıcaklıkların 40 dereceye kadar çıkacağı ifade edildi. Bu sıcak hava ölümleri de beraberinde getirdi.

Akdeniz ülkeleri İspanya, Portekiz ve Fransa’yı etkisi altına alan sıcaklıklar nedeniyle çıkan orman yangınları sürüyor. İklim krizinin tetiklediği aşırı sıcaklara bağlı olarak Portekiz’de 7-13 Temmuz’da 238 can kaybı yaşandı. Ülkede 17 farklı noktada çıkan yangınlarla binden fazla itfaiyeci mücadele ediyor. Bir yangın söndürme uçağının düşmesi sonucu bir pilot öldü. 30 bin hektardan fazla alan kül oldu.

Haberin Devamı

ÖLÜ SAYISI 2 BİN 498'Ü BULDU

Kuzey Afrika’dan gelip İber Yarımadası’ndan İspanya ve Portekiz’e yayılan sıcaklıklara bağlı ölü sayısı Avrupa’da 2 bin 498’i buldu. İspanya’da bu ay 84, geçen ay 829 kişi öldü. Sıcaklardan en çok etkilenen diğer ülkeler Fransa, Yunanistan, Hırvatistan, Almanya, Polonya, İngiltere, İsviçre, İtalya ve İrlanda oldu.