Avrupa’da tarihi elektrik kesintisi

İspanya, Portekiz, Fransa, Belçika ve Andorra'yı dün etkileyen büyük çaplı elektrik kesintisi yaklaşık 50 milyon insanın hayatını olumsuz etkiledi.
Kesintiler, Madrid, Barcelona, Lizbon, Porto gibi büyük kentleri de kapsadı. İspanya'nın enerji dağıtım şirketi Red Electrica, kesintinin Avrupa elektrik şebekesinde yaşanan bir problemden kaynaklandığını ve tam normalleşmenin 6 ila 10 saat süreceğini açıkladı. Portekiz'in ulusal operatörü REN ise İspanya'nın iç bölgelerinde meydana gelen ani sıcaklık değişimlerinin, yüksek gerilim hatlarında atmosferik titreşim ve voltaj dengesizliği yaratarak sistemi çökertmiş olabileceğini bildirdi.
PANİK ALIŞVERİŞİ
Siber saldırı ihtimali ise gündeme alınmadı. Özellikle İspanya’da halk kesintinin günler süreceği söylentisi üzerine süpermarketlere akın etti, ‘panik alışverişinde’ raflar boşaldı. İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Red Electrica merkezinde düzenlenen kriz toplantısına başkanlık etti. Madrid Belediye Başkanı, gerekirse ordunun devreye alınmasını istedi. Yetkililer, elektriğin gün içinde aşamalı olarak geri verileceğini ancak tam istikrarın bir haftaya kadar sürebileceğini bildirdi.
-
UEFA Avrupa Ligi'nde 1’inci eleme turu eşleşmeleri belli oldu
-
FIBA 2025 Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek 12 kişilik kadro belli oldu
-
470 tenisçi Kemer Country Club’da buluştu
-
Hipodrom.com'un yeni marka yüzü Emre Karayel
-
Acun Ilıcalı ayrılık sonrası sessizliğini bozdu! 'Yorumum insanları incitebilir'