Dünya Balıksırtı ören babalar

Balıksırtı ören babalar

Paylaş
Balıksırtı ören babalar

İngiltere’de açılan saç örgüsü kursuna babalardan yoğun talep var. Kızlarının saçlarını örmeyi öğrenen babalar birbiriyle yarışıyor.

İngiltere’nin St Albans kentinde saç örgüsü eğitmeni Annis Waugh, bir ilkokulda saç örme eğitimi vermeye başladı. Hem kadınlar hem de erkekler için ayrı kurs sınıfı açıldı. Erkeklerin ilgi göstermesi beklenmiyordu. Ama erkek sınıfının kayıtları bir anda doldu.

Haberin Devamı

Kursu duyan babalar koşarak kayıt yaptırmaya gelmişti. Öyle ki bekleme listeleri oluşturuldu. Kursta, babalar önce saç taramak, lastik tokayla toplamak gibi basit dersler görüyor. Sonra düz örgü, balıksırtı örgü, Hollanda örgüsü gibi karmaşık modeller öğreniyorlar.

PANDEMİ ETKİLİ OLDU

Kursa erkeklerin gösterdiği ilginin temeli ise pandemiye dayanıyor. Ebeveynler arasındaki sorumluluk dağılımı, karantinada başlayıp pandemi sonrası dengelenmeye devam ediyor. Çocukları okula bırakma görevinin paylaşımı, anne ve babanın evden çalışma durumuna göre değişmeye başladı.

Kursa yazılan dört kız çocuğu babası John Hardern, “Çocukların saçları dağınık olduğu günler sabah benim ilgilendiğim anlaşılıyordu. Babaları yüzünden özensiz göründüklerinin düşünülmesini istemiyorum. Ben de artık saçlarını örebiliyorum” diyor.

Haberin Devamı

Kursa giden babalar arasında da rekabet yaşanıyor. En iyi ve karmaşık örgü modelini yapmak için erkekler yarışıyor.