Dünya Başarının sırrı çocukluk travmaları

Başarının sırrı çocukluk travmaları

Paylaş
Başarının sırrı çocukluk travmaları

İngiliz The Times Gazetesi’nin 2 yazarı Alice Thommson ile Rachel Sylvester, birlikte yazdıkları kitapta siyasetin, sporun, sanat ve iş dünyasının önde gelen birçok isminin çocukluk travması yaşadığını dile getirdi. Kitapta, söz konusu isimlerin bu travmalar sayesinde başarılı olduğu iddia edildi. Kitapta çocukluk travmalarının yetenekli kişilerde işlerine daha fazla asılarak başarılı olmalarını sağlayabileceği öne sürüldü. İşte birkaç örnek...

EBEVEYN KAYBEDENLER

Haberin Devamı
  • İngiltere’de 1721’den beri görev yapan 55 başbakanın yarısı çocukluğunda bir ebeveynini kaybetti. Mevcut Başbakan Boris Johnson 10 yaşındayken annesi 8 ay boyunca kayboldu, bulunduktan sonra da psikiyatri kliniğine yatırıldı. Görevi Boris Johnson’a devreden eski Başbakan Theresa May 20’lerinde birkaç ay arayla hem annesini hem babasını yitirdi.
  • Aynı şey ABD başkanları için de geçerli. 45 başkandan 12’si çocukluğunda bir ebeveynini yitirdi. Bill Clinton’ın babası, daha o doğmadan öldü. Obama 2 yaşındayken babası evi terk etti.
  • Güney Afrikalı lider Nelson Mandela 12, Fransız İmparator Napolyon 16 yaşındayken babasını kaybetti.

KATLİAMDAN KURTULDU

  • Jamaika asıllı İngiliz milli futbolcu Raheem Sterling 2 yaşındayken babası öldürüldü. Annesi, futbolcu ile ablasını Jamaika’da bırakıp çalışmak için İngiltere’ye gitmek zorunda kaldı. 5 yaşındayken annesi, çocuklarını yanına aldı.
  • İskoçya’da 1996’da bir kişi Dunblane İlkokulu’na saldırmış, 16 öğrenci ve 1 öğretmeni öldürmüştü. Katliamdan kurtulanlar arasında olay sırasında başka sınıfa saklanan şampiyon İskoç tenisçi Andy Murray de vardı.
  • Hem John Lennon hem Paul McCartney genç yaşta annesini kaybetmişti.
  • Çocukluğu boyunca aşırı yoksullukla boğuşan Sir Alex Ferguson “Futbol benim tek kurtuluşumdu” demişti.