Dünya Batı'dan Kore'ye aşk göçü

Batı'dan Kore'ye aşk göçü

Paylaş
Batı'dan Kore'ye aşk göçü

Günübirlik flörtlerden sıkılıp gerçek aşkı arayan Batılı kadınlar, romantik dizilerinden etkilendikleri Güney Kore’ye gitmeye başladı.

Güney Kore, yeni nesil pop yıldızları ve dizileri ile kültür turizminde son yılların en büyük yükselişini yaşıyor. Romantik erkeklerin yaşadıkları aşkları konu alan diziler sürpriz bir akıma yol açtı. Seks odaklı flörtten sıkılan Batılı kadınlar, gerçek aşkı bulmak için Güney Kore’ye akın ediyor. İstatistiklere göre ülkeyi bir yılda ziyaret eden erkek turist sayısı 6.7 milyon iken kadın turist sayısı 10 milyon. ‘Crash Landing on You’ ve ‘Goblin’ gibi aşk dizileri tetikleyici oldu. Bu diziler dünya çapında en çok izlenen Kore yapımları arasına girmişti.

Haberin Devamı

SEVGİLİ AVINA ÇIKIYORLAR

Güney Kore’ye olan bu ilgi, ABD’nin Indiana Üniversitesi’nden akademisyen Min Joo Lee’nin araştırma konusu oldu. Lee’nin incelediği ABD’li ve Avrupalı yüzlerce kadın, başkent Seul’e gidip turist gibi gezmek yerine sevgili arıyor. Hostellerde kalan 20’li yaşlardaki kadınlar, geceleri yerel mekanlarda zaman geçiriyor. Kadınlar, Güney Koreli erkeklerin sabırlı, nazik, anlayışlı, masalsı, cömert ve saygılı olmalarından etkilendiklerini söylüyor. Ancak Koreli erkeklerin yabancı kadınlara cinsel obje gibi yaklaştığını söyleyen bazı kadınlar ülkeden hayal kırıklığı içinde ayrılıyor.

Güney Koreli bir kadın ile Kuzey Koreli bir adamın ilişkisini konu alan ‘Crash Landing on You’, geçen yıl dijital yayın platformu Netflix’te en çok izlenen ikinci Kore dizisi olmuştu. Bu başarısı ile yine Güney Koreli bir aşk dizisi olan ‘Goblin’’in rekorunu geçmişti.

Haberin Devamı

Sosyal medyada ‘Gukjecouple’ etiketli paylaşımlar artıyor. Bu paylaşımlarda Batılı bir kadın ile Koreli bir erkekten oluşan çiftler, aralarındaki kültür farkını ti’ye alıyor.