Dünya Beğeni için bilerek uçağıyla kaza yapan YouTuber ceza yedi!

Beğeni için bilerek uçağıyla kaza yapan YouTuber ceza yedi!

Paylaş
Beğeni için bilerek uçağıyla kaza yapan YouTuber ceza yedi!

Amerikan Federal Havacılık İdaresi (FAA), ABD'li bir YouTuber'a internette büyük yankı uyandıran ve 2 milyondan fazla kez izlenen tehlikeli uçak kazası videosunun ardından kendisine verilen cezayı açıkladı. Trevor ise 'olayın gerçek yüzünün ortaya çıkacağını' söyledi.

"Uçağımı Çarptım" başlıklı 13 dakikalık kaza videosu, Trevor Jacob'ı birkaç kamera takılı küçük bir 1940 Taylorcraft uçağını kullanırken gösteriyor. Jacob, Ocak ayında yaptığı açıklamada o gün en iyi arkadaşı Johnny Strange'in küllerini Sierra Nevada dağının tepesine serpmek için uçtuğunu söyledi. Strange, 2015 yılında, insanların uçurum gibi sabit bir yapıdan paraşütle atladıkları ekstrem bir spor olan BASE jumping yaparken öldü. Videoda Jacob, pervane dönmeyi bıraktığında bir dizi küfür savuruyor, uçağın kapısını açıyor ve bir paraşütle atlıyor. Ormana doğru inerken uçağı terk eden Jacob bütün bu olanları elinde bir selfie çubuğu ile kayda alıyor. Videoda "Hayatta olduğum için çok mutluyum" diyen Jacob, dikenli çalılara indikten sonra bir çiftçinin onu alacakaranlıkta bulana kadar en az altı saat sürdüğünü söylediği ormandaki yürüyüşünü belgeledi.

Haberin Devamı
Beğeni için bilerek uçağıyla kaza yaptı! Amerikan Federal Havacılık İdaresi (FAA), ABD'li bir YouTuber'a internette büyük yankı uyandıran ve 2 milyondan fazla kez izlenen tehlikeli uçak kazası videosunun ardından kendisine verilen cezayı açıkladı. Trevor ise 'olayın gerçek yüzünün ortaya çıkacağını' söyledi.

VİDEODAKİ ŞÜPHELİ DETAYLAR

Milliyet'in haberine göre, Trevor Jacob, Aralık ayında kanalında yayımladığı bir videoda, 1940 Taylorcraft model bir uçakla Kaliforniya eyaletinde yer alan Los Padres Ulusal Ormanı'nda yaptığı uçuşun görüntülerini paylaşmıştı. Videoda, Jacob bir süre uçtuktan sonra aracının bozulduğunu söylemiş ve daha sonra da uçağı terk ederek paraşütüyle atlamıştı. Atlayışını kamerayla çeken Jacob, uçağa da ayrı bir kamera yerleştirmiş, böylece izleyiciler aracın dağa çarptığı anı da görebilmişti.

YORUMLAR KAPATTI

Öte yandan bazı sosyal medya kullanıcıları ve havacılık uzmanları, onun kaza anlatımı konusundaki şüphelerini internette dile getirdi. Birçok insan bu kazanın beğeni almak için düzenlendiğini iddia etti ve Jacob'un ilk etapta paraşüt takmaya çalışmasını buna kanıt olarak gösterdi. Jacob saha sonra videoyu yorumlara kapattı.

Haberin Devamı

CEZA VERİLDİ

FAA videoyu inceledikten sonra Youtuber'ın kasten uçağının kaza yapmasına neden olduğuna karar verdi. Kuruluş tarafından 11 Nisan'da Jacob'a gönderilen mektupta, YouTuber'ın federal havacılık yasalarını ihlal ettiği ve tek motorlu uçağını "bir başkasının canına ya da malına zarar verebilecek şekilde ihmalkarca" kullandığı bildirildi. FAA, Jacob'dan pilotluk ehliyetini iade etmesini talep ederken, aksi takdirde kendisine günlük 1644 dolar para cezası uygulanabileceği uyarısında da bulundu. FAA'nın kovuşturma yetkisi yok, sadece ehliyeti iptal edebiliyor, askıya alabiliyor ve para cezası verebiliyor.

'GERÇEKLER GÜN YÜZÜNE ÇIKACAK'

ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times (NYT), çarşamba günü gelişmelerle ilgili Jacob'la iletişime geçtiğinde, YouTuber karardan haberi olmadığını savunmuştu. NYT'nin aktardığına göre Jacob daha sonraki yorum taleplerine geri dönüş yapmadı. YouTuber, 16 Nisan'da yayımladığı bir videodaysa "olayın gerçek yüzünün yakında ortaya çıkacağını ve avukatının tavsiyesiyle daha fazla açıklama yapmak istemediğini" söylemişti. Jacob, 2014 Kış Olimpiyatları'nda ABD milli takımını temsilen snowboard cross müsabakalarına da katılmıştı. YouTuber, bu spor dalında erkekler kategorisinde 9. olmuştu.

Haberin Devamı