Dünya Beyaz Saray: Biden, NATO Zirvesinde Erdoğan'ı görmeyi dört gözle bekliyor

Beyaz Saray: Biden, NATO Zirvesinde Erdoğan'ı görmeyi dört gözle bekliyor

Paylaş
Beyaz Saray: Biden, NATO Zirvesinde Erdoğan'ı görmeyi dört gözle bekliyor

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Madrid'de gerçekleştirilecek NATO Zirvesinde Erdoğan'ı görmeyi dört gözle beklediğini ifade etti.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi. Biden'ın görüşmede, İspanya'nın başkenti Madrid'de Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının Transatlantik güvenliği açısında sonuçlarının, ittifaka yönelik terörizm gibi diğer tehditlerin ve ittifakın toplu savunma kabiliyeti ile güvenliğinin güçlendirilmesine yönelik tarihi kararların alınacağı NATO Zirvesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı dört gözle beklediğini ifade ettiği belirtildi.

Haberin Devamı


Görüşmede ayrıca Türkiye-ABD ilişkilerine dair hususlar ve bölgesel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İspanya'ya hareketi öncesi Ankara Esenboğa Havalimanı'nda Konuştu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamalarında, 'Biz NATO'nun 70 yıllık üyesiyiz. Türkiye rastgele NATO'ya katılmış bir ülke değil. Bu sabah Biden ile görüşme yaptık. Tekrar bir araya gelme arzusunu ifade etti. Gerekirse NATO Zirvesi'nde de bir araya geleceğiz. Biz 4'lü görüşmeyi tekrar yapacağız. Finlandiya ve İsveç'le. Biz kuru laf istemiyoruz, netice istiyoruz. Orta sahada top çevirmekten bıktık. Bunları da Sayın Biden'la görüşmemizde dile getireceğiz. Bunları hep yaşadık. Her türlü terörist saldırıya uğradık ve bunları anlatacağız. ABD'yle olan en önemli görüşmemiz F-16'ydı. Orada da oyalama meselesi devam ediyor.' ifadelerini kullandı.