Dünya Bir ayda ikinci kez ele geçirildi! Yolcunun bagajından çıktı

Bir ayda ikinci kez ele geçirildi! Yolcunun bagajından çıktı

Paylaş
Bir ayda ikinci kez ele geçirildi! Yolcunun bagajından çıktı

ABD'nin New Orleans Uluslararası Havalimanı'nda bir ay arayla aynı ülkeden iki farklı yolcu göbek bağı taşırken yakalandı. Göbek bağlarının akrabalarına ait olduğunu söyleyen yolcuların bagajlarına el konuldu. Yolcuların göbek bağlarını yanlarında götürebilmesi için önce Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinden izin alması gerekirken aynı ülkeden ikinci kez bu durumla karşılaşılması yetkilileri şüphelendirdi.

ABD Gümrük ve Sınır Koruma yetkilileri, Louis Armstrong New Orleans Uluslararası Havalimanı'nda bir yolcunun bagajında göbek bağı buldu. Yetkililerin basın açıklamasına göre, göbek bağları 2 Ağustos'ta Honduras'ta Spirit Airlines Flight 1439 uçuşundaki bir yolcunun bagajını incelerken bulundu. Bu sırada yolcu ikinci tarama için sevk edilmişti.

Haberin Devamı

AKRABASINA AİT OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Yolcu, yetkililere göbek bağı ve beraberindeki tıbbi bilekliğin bir akrabasına ait olduğunu ve yakılmak üzere havaalanına getirdiğini söyledi.

28 Haziran'da Honduras'tan New Orleans'a giden başka bir uçakta da göbek kordonu ve bagajında pozitif bir hamilelik testiyle seyahat eden yolcuya rastlanmıştı. Yolcu ise yetkililere bir akrabasına ait olduğunu söylemişti.

New Orleans bölge gümrük müdürü vekili Mark Choina, yolcuların yasal eşyalar taşıdıklarından emin olmaları gerektiğini söyledi.

AYNI ÜLKEDEN BİR AY ARAYLA GETİRİLDİ

Choina, ‘Memurlarımızın çok sayıdaki günlük yolcuda bazı olağan dışı eşyalarla karşılaşması garantidir. Ancak neredeyse bir ay arayla aynı ülkeden gelen iki göbek bağının olması dikkat çeken bir durum’ dedi.
ABD yasalarına göre eğer yolcuların bagajlarında biyolojik malzemeler varsa, yanlarında uçağa sokabilmeleri için önce Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinden izin alması gerekir.

Haberin Devamı