Dünya Bir babanın en zor kararı

Bir babanın en zor kararı

Paylaş
Bir babanın en zor kararı

Paralimpik atlet Oscar Pistorius, öldürdüğü sevgilisinin babası ile yüzleşecek. Baba Barry Steenkamp, cinayetin kaza olduğuna ikna olursa kızının katili Pistorius’un hapisten çıkmasını sağlayacak.

Olimpiyatlara katılan ilk ampute atlet olarak tanınan Oscar Pistorius (35) sevgilisi Reeva Steenkamp’ı öldürmekten girdiği hapiste, cezasının yarısını tamamladı. 2013'te işlediği cinayetten 13 yıl 5 ay hapis cezası alan Güney Afrikalı Pistorius, şartlı tahliye edilmek istiyor. Ancak özgürlüğü, Steenkamp'ın babası Barry Steenkamp’ın elinde.

Haberin Devamı

Pistorius, Sevgililer Günü sabahına karşı vurduğu eski sevgilisini kasten öldürdüğünü hiçbir zaman kabul etmedi. Hırsız girdiğini sandığı için silahını birkaç kez ateşlediğini söyledi.

ŞARTLI TAHLİYE YOLU

Ancak bu savunması inandırıcı bulunmadı. Baba Steenkamp ile Pistorius Güney Afrika yasaları kapsamında birkaç kez görüştürülecek. Bu görüşmelerde Pistorius, babayı cinayetin kaza olduğuna inandırmaya çalışacak. Daha sonra baba Steenkamp’ın görüşü şartlı tahliye kurumuna iletilecek. Pistorius’ın görüşmesi beklenen anne June Steenkamp ise bu buluşmaya hazır olmadığını iletti.

Anne Steenkamp daha önce atleti bağışladığını bildirmişti. Baba Steenkamp ise “Bir gün Oscar ile erkek erkeğe konuşup gerçeği öğrenmeyi çok istiyorum” demişti.

Haberin Devamı