Dünya Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı hayatını kaybetti

Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı hayatını kaybetti

Paylaş
Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı hayatını kaybetti

Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayed Al Nahyan'ın 73 yaşında hayatını kaybettiği açıklandı.

Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Halife bin Zayid El Nahyan hayatını kaybetti. Halife bin Zayid El Nahyan, 73 yaşındaydı. Devlet İşleri Bakanlığı, açıklama yaparak ölümü doğruladı ve BAE halkına, Arap ve İslam ulusu ile dünyaya başsağlığı diledi.

Haberin Devamı

40 GÜN YAS İLAN EDİLDİ

Ülkede bayrakların yarıya indirileceği ve 40 günlük yas ilan edildiği açıklandı. Federal ve yerel düzeydeki bakanlıklar ve devlet dairelerinin yanı sıra özel sektördeki çalışmalar da derhal geçerli olmak üzere üç gün süreyle askıya alındı.

BAE DEVLET BAŞKANININ ARDINDAN KARDEŞİ ABU DABİ VELİAHT PRENSİ’NDEN MESAJ

Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayed Al Nahyan’ın hayatını kaybetmesinin ardından, kardeşi Abu Dabi Veliaht Prensi Mohamed bin Zayed Al Nahyan mesaj paylaştı.

Abu Dabi Veliaht Prensi “Halife bin Zayed kardeşim, akıl hocam ve öğretmenim Allah engin rahmetiyle size rahmet etsin” dedi. Veliaht Prens, BAE Devlet Başkanı ve kardeşi Şeyh Halife bin Zayed Al Nahyan’ın başarılarının, bilgeliğinin, bağışlarının ve girişimlerinin ülkenin her yanında görülebileceğini belirtti.

Haberin Devamı

2014 YILINDA FELÇ GEÇİRDİ

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan, 2019 yılında 4'üncü kez Devlet Başkanı seçilmişti. 2014 yılında geçirdiği felcin ardından acilen ameliyata alınan BAE Devlet Başkanı Al Nahyan, sağlık sorunları nedeniyle kameraların karşısına nadiren çıkıyordu.

2004'TE BERİ GÖREVDEYDİ

Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan, 3 Kasım 2004'ten bu yana BAE'nin Devlet Başkanı olarak görev yapıyordu. 1948 doğumlu Şeyh Halife, BAE'nin ikinci Cumhurbaşkanı ve Abu Dabi Emirliği'nin 16. hükümdarıydı.