Dünya Blinken'den Moldova'da Ukrayna açıklaması

Blinken'den Moldova'da Ukrayna açıklaması

Paylaş
Blinken'den Moldova'da Ukrayna açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Moldova'da diplomatik temaslarda bulundu. Blinken, Moldova Devlet Başkanı Maia Sandu ile birlikte ortak bir basın toplantısı düzenledi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 3-8 Mart tarihleri arasında beş günlük ziyaret kapsamında Rusya sınırına gitti. Ziyareti Belçika, Polonya, Moldova, Letonya, Litvanya ve Estonya'yı kapsayan Blinken bugün Moldova'da. Blinken, Moldova Devlet Başkanı Maia Sandu, Başbakan Natalia Gavrilita ve Dışişleri Bakanı Nicu Popescu ile görüştü. ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Maia Sandu ile birlikte ortak bir basın toplantısı düzenledi. Moldova Devlet Başkanı Sandu, Rus işgalinin başlamasından bu yana 250 bin mültecinin ülkelerine sığındığını söyledi ve ülkesinin mültecilere destek için uluslararası toplumdan acil olarak desteğe ihtiyacı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

'EN BÜYÜK YÜKÜ POLONYA VE MOLDOVA ÇEKİYOR'

Basın toplantısında Blinken ise, "Ukraynalı mültecilere uzattıkları yardım eli açısından Moldova güçlü bir örnekti." ifadelerini kullandı.

"Moldova en fazla mülteciye ev sahibi yapan ülke oldu. Uluslararası kamuoyu Moldovo'ya nasıl yardımcı olabilir, savaş nasıl bitirilebilir?" sorusunun yöneltilmesinin ardından Blinken, "Burada çok büyük bir çaba yürütülüyor. En büyük yükü Polonya ve Moldova çekiyor. Biden kongermizden acil destek talep etti. Kendi teknik uzmanlığımızı da sahaya getiriyoruz, üzerinizdeki yükü hafifletmek için kaynaklar da getireceğiz." ifadelerini kullandı.

İHA