Dünya Boris Johnson Kraliçe'den özür diledi

Boris Johnson Kraliçe'den özür diledi

Paylaş
Boris Johnson Kraliçe'den özür diledi

İstifa baskısı altındaki İngiltere Başbakanı, Prens Philip'in cenaze töreninden önce Downing Street'te iki parti düzenlendiğinin ortaya çıkmasıyla daha fazla köşeye sıkıştı. Partilerin ortaya çıkmasının ardından Johnson, bugün Kraliçe Elizabeth'ten özür diledi.

Koronavirüs kısıtlamaları sürerken Başbakanlık Konutu'nda düzenlenen bir partiye katıldığını itiraf eden İngiltere Başbakanı Boris Johnson, yeni bir skandalla yüzleşiyor.

Haberin Devamı

İngiliz Daily Telegraph gazetesi, bugünkü sayısında kısıtlamaların sürdüğü 16 Nisan 2021'de, Başbakanlık'ta iki veda partisi düzenlendiğini yazdı. Başkent Londra'da bu tarihten bir gün sonra Edinburgh Dükü Prens Philip'in cenaze töreni yapılmıştı.

Daily Telegraph, iki veda partisine yaklaşık 30 kişinin katıldığını, içkili partilerde müzik eşliğinde sabahın erken saatlerine kadar dans edildiğini bildirdi.

KRALİÇE'DEN ÖZÜR DİLEDİ

Çalkantılı günler geçiren İngiltere'de gündemi belirleyen haberin ardından Downing Street bugün Kraliçe Elizabeth'ten özür diledi. Başbakan Boris Johnson'ın söz konusu partilere katılmadığı bildiriliyor.

Daily Telegraph'a göre, veda partileri, The Sun gazetesine editör yardımcısı olduğu için görevden ayrılan, Başbakan Boris Johnson'ın iletişim direktörü James Slack ve Johnson'ın fotoğrafçılarından biri için düzenlendi. Gazete, Slack'in veda partisi sırasında, Başbakanlık yakınında bir yerden, bir valiz dolusu şarap getirildiğini, iki partiye katılanların ilerleyen saatlerde Başbakanlık Konutu'nun bahçesinde birlikte eğlendiklerini yazdı.

Haberin Devamı

İngiltere'de, 16 Nisan 2021'de, koronavirüs kısıtlamaları uyarınca, farklı evlerde yaşayanların iç mekanlarda bir araya gelmelerine izin verilmiyordu.

İSTİFASI İSTENİYOR

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Mayıs 2020'de koronavirüs kısıtlamaları sürerken Başbakanlık'ta düzenlenen bir partiye katıldığını itiraf etmiş ve özür dilemişti. Johnson'a istifa etmesi yolunda baskılar artıyor.

Daha önce de, koronavirüs kısıtlamaları sırasında, Başbakanlık'ta partiler düzenlendiği ortaya çıkmıştı.

Ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin genel başkan yardımcısı Angela Rayner, Daily Telegraph'ın haberi sonrası yaptığı açıklamada, Johnson'a tepki gösterdi.

Rayner, "Kraliçe, yaşadığı travmaya karşın, o zamanlar pek çok kişinin yaptığı gibi, sabah tek başına yas tut. Halkının çıkarlarına uygun şekilde, kurallara uygun biçimde hareket etti. Başbakanlık'taki kültür ve davranışlarla ilgili olarak söyleyecek söz bulamıyorum. Yaşananların tek sorumlusu Başbakandır" dedi.

Haberin Devamı

Liberal Demokrat Parti lideri Ed Davey de, Başbakan Johnson'a istifa çağrısını yineledi.

Davey, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kraliçe'nin tek başına oturarak eşinin yasını tutması, karantina döneminin en çok akıllarda kalan görüntüsüydü. 2. Elizabeth bunu Kraliçe olduğu için yapmadı. O da diğer herkes gibi insandı, birçok kişi gibi yas tutuyordu. Kraliçe yas tutarken, Başbakanlık'ta parti vardı" dedi.