Dünya Boşanma müzayedesi! Elde edilen gelir dudak uçuklattı

Boşanma müzayedesi! Elde edilen gelir dudak uçuklattı

Paylaş
Boşanma müzayedesi! Elde edilen gelir dudak uçuklattı

Sanat koleksiyoncusu çift Harry ve Linda Macklowe'ın evlilikleri boyunca biriktirdikleri eserler, boşanmaya karar verince müzayedeye çıkarıldı. Elde edilen gelir ise dudak uçuklattı.

Harry ve Linda Macklowe'ın çekişmeli boşanma davasında hangi eserin, kimde kalacağı konusunda anlaşmaya varılamayınca, mahkeme eserlerin bir müzayedede satılmasına ve elde edilen paranın ikiye bölünmesine karar verdi. İkili, sahip oldukları eserlerin satılmasıyla beraber 922 milyon dolar (14,5 milyar lira) elde etti.

Haberin Devamı

DÜNYANIN EN DEĞERLİ KOLEKSİYONU

Geçen kasım ayında koleksiyonlarının ilk bölümü 676 milyon dolar getirdikten sonra, eski eşlerin koleksiyonlarından elde ettikleri gelir 922,2 milyon dolara ulaştı. Ve bu da eserleri, Sotheby’s’in iddiasına göre dünyanın en değerli koleksiyonu haline getirdi.

Açık artırmadaki en pahalı eser Yahudi asıllı Amerikalı soyut dışavurumcu ressam Mark Rothko’nun 1960’tan kalma bir tarla resmiydi. Müzayede evine göre, çift, tabloyu 1983’te satın aldı. 35 milyon ila 50 milyon dolar olarak tahmin edilen, eser için 30 milyon dolardan teklifle başlandı ve 48 milyon dolara satıldı

Harry, eski eşi Linda'yı 2016 yılında Patricia Landeau (solda) için terk etmişti.