Dünya Bucha Kasabı'na ne oldu?

Bucha Kasabı'na ne oldu?

Paylaş
Bucha Kasabı'na ne oldu?

Ukrayna'nın Bucha kentindeki katliam görüntülerinin neden olduğu şok sürerken 'Bucha kasabı' olarak anılan katliamın baş şüphelisi hakkında flaş bir iddia geldi. İngiliz basını Putin'in verdiği emri manşetlerine taşırken bölgeden gelen görüntüler kısa sürede dünyanın gündemine oturdu.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'in kuzeybatısında yer alan Bucha'da Rus güçlerinin bölgeden çekilmesinin ardından çok sayıda sivilin cansız bedenlerinin bulunmasının yankıları sürüyor.

Haberin Devamı

Dünya tabiri caizse haftalardır bu bölgeden gelen görüntülerin şoku içerisinde. Yüzlerce sivilin elleri arkadan bağlı cansız bedenlerinin bulunması üzerine Ukrayna harekete geçmiş ve katliamın arkasındaki kişiyi belirlemek için çalışma başlatmıştı.

Kiev istihbarat kaynakları, bölgeyi işgal eden 64. Motorlu Piyade Tugayı'nın komutanı Yarbay Azatbek Omurbekov'u baş şüpheli olarak belirlemişti.

Rus ordusunun Kiev'den çekilmesi sonrası bu birliğin akıbeti ve Putin'in 'Bucha kasabı' olarak anılan Omurbekov'a nasıl bir görev vereceği merakla bekleniyordu.

İngiliz Daily Mail gazetesine göre, önce Belarus'a çekilen birlik daha sonra savaşın en sıcak noktası haline gelen Donbass'a gönderildi.

SIRLARI MEZARA GİTSİN İSTENİYOR

Haberin Devamı

Haberde emrin bizzat Putin tarafından verildiği ve asıl amacın Bucha'da yaşanılanları bilen herkesin savaşta ölmesinin istenmesi olduğu iddiasına yer verildi.

İstihbarat raporları Bonbass'taki birliğin ağır kayıplar verdiği bilgisini içeriyor. Bölgeden gelen görüntüler de bu raporları destekler nitelikte.

PUTİN KAHRAMAN İLAN ETMİŞTİ

Omurbekov ve komutasındaki askerle ile ilgili geçtiğimiz haftalarda Putin'den tepki çeken bir adım gelmişti.

Putin 64. Motorlu Tüfek Tugayı’na 'Muhafız' unvanı verilmiş, Putin tarafından imzalanan bir başkanlık kararnamesinde söz konusu birliğin ülkeyi ve devlet çıkarlarını korumada kitlesel kahramanlık gösterdiği bilgisine yer verilmişti.