Dünya Bucha'da katliam yapan tugay için Putin'den tepki çeken hamle

Bucha'da katliam yapan tugay için Putin'den tepki çeken hamle

Paylaş
Bucha'da katliam yapan tugay için Putin'den tepki çeken hamle

24 Şubat'ta başlayan savaş Ukrayna'nın dört bir yanında can almaya devam ediyor. Bucha'daki katliam görüntülerinin neden olduğu şok sürerken Rusya Devlet Başkanı Putin'den tepki çeken bir adım geldi.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'in kuzeybatısında yer alan Bucha'da Rus güçlerinin bölgeden çekilmesinin ardından çok sayıda sivilin cansız bedenlerinin bulunmasının yankıları sürüyor.

Haberin Devamı

Dünya tabiri caizse haftalardır bu bölgeden gelen görüntülerin şoku içerisinde. Yüzlerce sivilin elleri arkadan bağlı cansız bedenlerinin bulunması üzerine Ukrayna harekete geçmiş ve katliamın arkasındaki kişiyi belirlemek için çalışma başlatmıştı.

Kiev istihbarat kaynakları, bölgeyi işgal eden 64. Motorlu Piyade Tugayı'nın komutanı Yarbay Azatbek Omurbekov'u baş şüpheli olarak belirlemişti.

KİTLESEL KAHRAMANLIK!

Putin'in 'Buça kasabı' olarak anılan Omurbekov için nasıl bir karar vereceği merakla bekleniyordu.

Omurbekov ve komutasındaki askerle ile ilgili Rusya Devlet Başkanı Putin'den tepki çeken bir adım geldi.

Putin 64. Motorlu Tüfek Tugayı’na 'Muhafız' unvanı verdi. Putin tarafından imzalanan bir başkanlık kararnamesinde söz konusu birliğin ülkeyi ve devlet çıkarlarını korumada kitlesel kahramanlık gösterdiği bilgisine yer verildi.

Haberin Devamı

Putin'in bu adımı dünya kamuoyunda kısa sürede tepkilere neden oldu.

KATLİAMIN ARDINDAKİ İSİM

Bucha'da birçoğu elleri arkasından bağlanmış sivilleri öldürme emrini Rus işgal birliklerine komuta eden Yarbay Azatbek Omurbekov'un verdiği ortaya çıktı. 

The Times gazetesi, 64. Motorize Piyade Birliği'ne komuta eden Yarbay Omurbekov'un silahsız sivilleri 'tamamıyla zalimce' öldürme emri verdiğini yazdı. Rus Yarbay ayrıca kadınlara ve çocuklara tecavüz emri de verdi.

Aralık 2021'de kilisede kutsandığı fotoğrafları bulunan Yarbay Omurbekov, Ukrayna işgaline katılmak için Rusya'nın en doğusundaki Khabarovsk'dan yola çıktı. İşgale giderken de kilise tarafından kutsandı.

The Times haberini 'Ortodoks Kilisesi tarafından kutsanan Bucha Kasabı'nın izi sürülüyor' başlığıyla verdi, Daily Mail ise doğrudan 'Bucha Kasabı' dedi.