Dünya Bucha'daki katliamın sorumluları aranıyor: Ukrayna fotoğraflarını paylaştı

Bucha'daki katliamın sorumluları aranıyor: Ukrayna fotoğraflarını paylaştı

Paylaş
Bucha'daki katliamın sorumluları aranıyor: Ukrayna fotoğraflarını paylaştı

Ukraynalı yetkililer, Bucha'da sivillere yönelik gerçekleştirilen katliamın sorumlularının fotoğraflarını paylaştı. 64. Motorlu Piyade Tugayı'nın eli kanlı 10 askeri, Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından paylaşıldı. İçlerinde profesyonel dansçı ve doğum günü kutlaması olarak katliam yapan askerin de olduğu belirtiliyor.

Bucha'daki katliamın sorumlusu 64. Motorlu Piyade Tugayı'ndaki 10 asker, Kiev hükümeti tarafından savaş suçlusu olarak aranıyor. 'Aşağılık 10'lu' olarak adlandırılan askerlerin yüzleri ve isimleri Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından yayınlandı.

Haberin Devamı

Tespit edilen 10 asker arasında savaştan önce itfaiyeci olan Başçavuş Viacheslav Lavrentiev, dövüş sanatçısı Er Grigoriy Naryshkin ve profesyonel dansçı Onbaşı Semen Maltsev yer alıyor.

64. Tugayın Ukrayna'da konuşlandığı yerin ayrıntılarını paylaştığı söylenen 24 yaşındaki Er Vasiliy Kniazev de dahil olmak üzere, grubun bir kısmı savaştan bu yana Facebook'tan paylaşım yapmaya devam etti. 

24 yaşındaki Er Sergey Peskariov, Ukrayna'da savaşın başlaması üzerine süpermarketteki işinden ayrılıp orduya katıldı.

 

Mikhail Kashin

Evli Onbaşı Mikhail Kashin'in doğum gününü Bucha'da sivilleri katlederek kutladığı söyleniyor.

Nikita Akimov

Bucha sivillerini bizzat kaçırdığı ve işkence yaptığı söylenen Çavuş Nikita Akimov, küçük çocuklarının fotoğraflarını Facebook'ta paylaşmaya devam etti.

Haberin Devamı

Ukrayna Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, "64. Tugay'dan on Rus kasabın kimliği belirlendi ve Bucha katliamından sorumlu şüpheliler olarak adlandırıldı. Bu birlik vahşetlerinden dolayı ödüllendirildi ve savaş alanına geri döndü. Savaş suçluları için adalet kaçınılmazdır" denildi.

30 yaşındaki atlet ve dövüş ustası Er Grigory Naryshkin.

29 yaşındaki Başçavuş Vyacheslav Lavrentyev, savaştan önce itfaiyeciydi.

 

24 yaşındaki Er Albert Radnaev, tıpkı babası gibi okuldan ayrılıp orduya katıldı. 

Dansçı olan 26 yaşındaki Onbaşı Semyon Maltsev, Ukrayna'da savaşmak işinden ayrıldı.