Dünya Çeçen lider Kadirov, 14 yaşındaki oğlunu da Mariupol'e savaşmaya gönderdi

Çeçen lider Kadirov, 14 yaşındaki oğlunu da Mariupol'e savaşmaya gönderdi

Paylaş
Çeçen lider Kadirov, 14 yaşındaki oğlunu da Mariupol'e savaşmaya gönderdi

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde Putin'e destek verdiğini her fırsatta ifade eden Çeçenistan Lideri Ramazan Kadirov, 14 yaşındaki oğlu Adam da dahil olmak üzere birkaç aile üyesini şiddetli çatışmaların yaşandığı Mariupol'de savaşmaya gönderdi.

Posta.com.tr / 24 Şubat’ta Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı işgalde her daim Vladimir Putin’e olan desteğini gösteren Çeçen lider Ramazan Kadirov, 14 yaşındaki oğlu Adam’ı şiddetli çatışmaların yaşandığı Mariupol’de Ruslar için savaşmaya gönderdi.

Haberin Devamı

Kadirov’un 12 çocuğundan biri olan Adam, Rusya'nın stratejik açıdan önemli olan limanda babasına eşlik ederken görüntülendi.

Daily Star'ın haberine göre Kadirov, oğlunun başarıyı ve silah arkadaşlarının ihtiyaçlarını ilk elden öğrenmesini istediğini ve ayrıca, başkentin işgaline öncülük etme sözü vererek, Kiev üzerindeki askeri baskıyı azaltan Rus hamlelerine katılmadığını açıkça belirtti.

Yayınladığı propaganda klibinde oğlu Adam’ın asker üniforması giydiği ve babasıyla hastane ziyaretinde bulunduğu görülüyor. Videoda Kadirov, oğlunu Rus generalle tanıştırıyor ve ‘İşte benim Adam’ım. 13 yaşında’ diyor. Resmi kaynaklar ise Adam’ın yaşının 14 olduğunu gösteriyor.

AİLE ÜYELERİNİ DE SAVAŞ ALANINA GÖNDERDİ

Haberin Devamı

Kadirov, Adam’ın yanı sıra birkaç aile üyesini daha Mariupol’deki savaş bölgesine gönderdi. Bunlardan bazıları bakanlardı. Kadirov, propaganda videosunda son olarak ‘Çok yakında Mariupol’deki görevimizi tamamlayacağız ve Rusya Federasyonu Başkanı’na Kiev’i almak için hazır olduğumuzu rapor edeceğiz’ diyor.

45 yaşındaki Kadirov, siyasi rakiplerine ve eşcinsel eylemcilere karşı acımasız insan hakları ihlalleri ve işkenceler gerçekleştirmekle suçlanıyor.