Dünya Çin'deki uçak kazasında flaş gelişme: Kara kutusu bulunmuştu...

Çin'deki uçak kazasında flaş gelişme: Kara kutusu bulunmuştu...

Paylaş
Çin'deki uçak kazasında flaş gelişme: Kara kutusu bulunmuştu...

Çin'de düşen ve 132 kişiye mezar olan China Eastern Havayolları'na ait Boeing 737 yolcu uçağının kara kutusu bulunmuştu. Kaza alanında araştırmalar sürerken, yetkililerin ilk insan kalıntılarına ulaştığı bildirildi.

Çin’de düşen 132 kişilik yolcu uçağına dair incelemeler sürerken kaza yerinde insanlardan ilk iz bulundu. Kazanın sebebini bulmaya ilişkin araştırmalarda kokpit ses kayıt cihazının analizine başlandı. The Guardian’da yer alan habere göre, pazartesi günü Çin’de düşen ve 132 yolcuyu taşıyan uçakla ilgili arama kurtarma ve kaza sebep tespiti çalışmaları sürüyor. Günlerdir süren çalışmalar sonucu kazadan kimsenin sağ kurtulmadığı öngörülürken olay yerinde ilk insan kalıntıları bulundu.

Haberin Devamı

ANALİZE BAŞLANDI

Yetkililer, uçağın ağır hasar görmesi nedeniyle kaza sebebi tespitinin zor olduğunu belirtirken uçak kokpitindeki ses kayıt cihazının analizine başlandı.

Arama kurtarma bölgesinde 300’den fazla kişinin günlerdir çalıştığı belirtiliyor.

DÜNYANIN EN YAYGIN YOLCU UÇAĞI

Uçuş takip verilerine göre, düşen uçak altı yıllık bir Boeing 737-800’dü. Boeing 737-800’ler dünyanın en yaygın yolcu uçakları olarak biliniyor ve 2018 ve 2019’da iki büyük kazanın ardından dünya genelinde uçuşu durdurulan Boeing 737 Max’ten farklı olduğu belirtiliyor.

T24