Dünya Çocuğunun velayetini tecavüzcüsüne kaptırdı: Üstüne bir de para cezası!

Çocuğunun velayetini tecavüzcüsüne kaptırdı: Üstüne bir de para cezası!

Paylaş
Çocuğunun velayetini tecavüzcüsüne kaptırdı: Üstüne bir de para cezası!

Louisiana'da Crysta Abelseth (32) tecavüzcüsünden çocuk dünyaya getirdi. Henüz 16 yaşındaydı. Kızlarının tüm velayeti tecavüzcü babaya verildi. Yetmezmiş gibi şimdi de kadına babaya çocuk destek nafakası ödeme cezası verildi.

ABD’nin Louisiana eyaletinde Crysta Abelseth (32), 16 yaşındayken John Barnes’ın (46) tecavüzüne uğradı. Hamile kaldı. John’a bahsetmedi. Bebeği ile birlikte başka bir yere taşındı. Ancak John, bir kızı olduğunu beş yıl sonra öğrendi. Crysta’yı kızı için DNA testi yaptırmaya zorladı ve o günden itibaren peşini bırakmadı. Daha sonra da velayet savaşı başlattı.

Haberin Devamı

Önce ortak velayet hakkı kazandı. Sonra Crysta’nın kızına bir cep telefonu aldığını öğrendi. “Ergenlik çağındaki bir kıza cep telefonu alarak kötü bir annelik yapıyor” diyerek şikayetçi oldu. Mahkeme bu şikayeti haklı buldu. Kızın velayetini babaya verdi. Crysta’nın da babaya çocuk destek nafakası ödemesi gerektiğine hükmedildi. Crysta, karara isyan etti. Velayet ve nafaka kararı ülkede tartışma yarattı.

REŞİT DEĞİLDİ

Öte yandan yasal gözlemciler, zorla tecavüz iddiaları kanıtlanamasa bile, Abelseth ve Barnes arasındaki yaş farkının yasal tecavüz teşkil edeceğini kaydetti. Louisiana'da reşit olma yaşı 17.